Fagskoler

Kristiania kjøper opp to fagskoler — blir landets største fagskole

Kristiania overtar de to fagskolene til Intendia Professional AS. Med totalt i underkant av 6.000 studenter blir Fagskolen Kristiania landets største. 

Rektor Annelise Kiønig ved Fagskolen Kristiania får snart ansvaret for to nye fagskoler.
Publisert Sist oppdatert

Kristiania overtar fra september Intendia Professional AS. Det innebærer at datterselskapet Fagskolen Kristiania får to fagskoler med på kjøpet: MedLearn AS, og NKI Fagskole AS. I tillegg overtar de kursleverandøre. NKI Kompetanse AS, som arrangerer kurs. Det beetyr at de får 3400 nye studenter samt 1700 kursdeltakere --  og om lag 120 ansatte. 

Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania er samlet under ett felles navn, Kristiania. Før overtakelsen har Kristiania 18.000 studenter og om lag 900 ansatte. 

— Blir nok størst

Fakta

Fagskolen Kristiania og Intendia

  • Fagskolen Kristiania  og Høyskolen Kristiania er samlet under felles navn, Kristiania.
  • Fagskolen Kristiania har over 2300 studenter og 120 ansatte. 
  • Har studietilbud i Oslo, Bergen og på nett. 
  • Kristiania er en ideell utdanningsstiftelse. 
  • Intendia Professional består av MedLearn, NKI Fagskole og NKI Kompetanse. Ved overtakelse blir de en del av Fagskolen Kristiania. 
  • MedLearn har om lag 1900 studenter
  • NKI Fagskole har om lag 1500 studenter
  • NKI Kompetanse har ca. 1700 kursdeltakere. 
  • Intendia Professional  AS er et privat selskap som tilbyr korte, nettbaserte og arbeidsrelaterte studier. Selskapet er eid av Intendia Group, med virksomheter innenfor utdanning og arbeidsmarkedstjenester i Norge og Sverige. 

Fagskolen Kristiania har i dag over 2300 studenter. Med de to fagskolene og en kursarrangør i porteføljen vil den totalt ha over 5700 studenter og 1700 kursdeltakere. 

— Nå blir vi Norges største fagskole. Det er ikke alt i dette systemet som er fagskole, Intendia har også kursvirksomhet og videregående skole, så litt mindre enn 7000 studenter blir det totalt. Men vi blir størst etter overtakelsen, sier rektor Annelise Kiønig til Khrono. 

Fagskolen i Viken, en av de største offentlige fagskolene, har til sammenlikning om lag 2500 studenter. 

Rektor Kiønig vil ikke si noe om hva de har betalt for overtakelsen og viser til at dette er konfidensielle opplysninger. 

Har informert ansatte

Eierskiftet blir av eier Anthon B. Nilsen begrunnet med at Intendia Professional As skal slutte med skoledrift i Norge. Selskapet er eid av Intendia Group AS, som driver med utdanning og arbeidsmarkedstjenester i Norge og Sverige. 

Rektor Annelise Kiønig kommer akkurat fra et informasjonsmøte med de 120 ansatte i Intendia Professional da Khrono intervjuer henne. 

— Det vi har kommunisert til de ansatte, er at det i første omgang blir som før. Deretter setter vi ned et integrasjonsprosjekt, hvor vi sammen skal jobbe systematisk og finne veien videre. 

Rektoren understreker at ansatte fra begge institusjonene skal bli involvert. Reaksjonene fra de som rekte opp handa blant de ansatte i Intendia var veldig positive, slik Kiønig tolket informasjonsmøtet. 

Kan endre noen studier

— Vi har veldig store ambisjoner for fagskolesektoren. At Kristiania blir den største fagskolen og får en bredde i utdanningstilbudet, både på campus og på nett, vil bidra til å dekke de store behovene for fagskolekompetanse. For oss er dette veldig spennende, og Intendia bringer inn god kompetanse innenfor det digitale spesielt.I Intendia Professional AS har de bare nettstudier. Det Kristiania blant annet skal se på framover, er om noen studietilbud må justeres hvis det er like tilbud, men de fleste studienevil bestå, ifølge Kiønig. 

— Er dette en trend at fagskoler blir færre og større?

— Det er litt ulike signaler i sektoren. På den ene siden ønsker man store og robuste fagskoler, på den andre ønsker man et mangfold. Fra vår side ser vi at det trengs en viss robusthet for å ha de systemene og den organisasjonen vi mener trengs for å bygge de beste tilbudene. Da er størrelse en del av det, sier rektor Annelise Kiønig ved Fagskolen Kristiania. 

Retting 27/8 kl. 11.30: Khrono skrev først at Kristiania overtar tre fagskoler. Det korrekte er to fagskoler og en kursleverandør. Antallet studenter ved fagskolen etter overtakelsen blir på om lag 5.700 og ikke om lag 7.000 som vi først skrev. 

Powered by Labrador CMS