slettet twittermelding
Kristiania beklager å ha delt Resett-intervju på twitter
Høyskolen Kristiania beklager at de har delt et intervju fra Resett på twitter der høyskolens dosent Elin Ørjasæter er intervjuet. Meldingen er nå slettet.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
«Vår dosent @orjas62 er bekymret for økonomien, hysterisk folkejustis og et forvridd perspektiv på døden i kjølvannet av #coronakrisen. Hva er du bekymret for», spurte Høyskolen Kristiania på sin twitterkonto 2.påskedag, da de delte et intervju som deres dosent Elin Ørjasæter hadde gitt til det høyreradikale nettstedet Resett.
Skapte reaksjoner
Både intervjuet og det at Høyskolen Kristiania delte Resett-intervjuet skapte reaksjoner fra flere på det sosiale mediet, og etter noen timer ble da også twittermeldingen slettet, og høyskolen beklaget:
«Tidligere i dag ble det del en post fra Resett på vår Twitter-konto. Vi beklager til Høyskolen Kristiania sine lesere. Dosent Ørjasæter har full anledning til å dele sine meninger og synspunkter. Vi som høyskole ønsker ikke å assosieres med Resett og har derfor fjernet innlegget», heter det i en ny twittermelding fra høyskolen.
Khrono spurte høyskolens rektor, medieprofessor Arne Krumsvik, mandag kveld om det var han som hadde gitt beskjed om å slette twittermeldingen der de viste til Resett-intervjuet med Ørjasæter.
— Jeg vil ikke kommentere hvem som ga beskjed om hva internt, men det gikk kort tid fra toppledelsen ble varsla av en av våre professorer til postingen var sletta, skriver Krumsvik i en sms til Khrono.
— Vi ser at noen reagerer på at Høyskolen Kristiania som har en medieutdanning for eksempel, ikke burde sensurere? Hva tenker du som medieprofessor om det?
— Det er høyt under taket på Kristiania. Her er det ingen som har blitt sensurert. Det ble gjort en feil og den ble retta opp og beklaga, skriver rektor Krumsvik.
Ørjasæter: Helt uproblematisk
Dosent Elin Ørjasæter sier til Khrono mandag kveld at hun ikke var klar over saken før Khrono ringte.
— Men jeg synes at Høyskolen Kristiania har oppført seg helt ryddig her. De har ingen plikt til å dele et intervju, sier Ørjasæter.
— Men de delte intervjuet som Resett har gjort med deg først, og så slettet de det etter å ha fått reaksjoner?
— Det er ingenting for meg å være sur på. De skriver også at jeg har full akademiske frihet og ytringsfrihet, så dette synes jeg er helt uproblematisk. Enhver eier sin egen kanal og høyskolen må dele det de vil på sin, sier hun.
Ikke problematisk med Resett
— Det skapte i sin tid sterke reaksjoner da førsteamanuensis Øyvind Eikrem ble intervjuet av Resett. Som akademiker har du ingen betenkeligheter med å la deg intervjue og dermed kunne bli assosiert med nettstedet?
— Nei, absolutt ikke. Jeg blir intervjuet mange ganger i året på forskjellige steder. Når det gjelder Eikrem-saken har det skjedd veldig mange rare ting der, og jeg ønsker ikke gå inn i den eller kommentere den, sier Elin Ørjasæter.
Professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Tony Burner, var en av dem som i sin tid reagerte på at akademikere lot seg intervjue av Resett og mente det var en «hvitvasking av brune holdninger». Andre igjen, for eksempel UiO-professor Kristian Gundersen, mente at NTNUs reaksjoner mot Eikrem-intervjuet ikke var forenlig med akademisk frihet og ytringsfrihet, og kalte det «dårskap uten grenser».
Nyeste artikler
Høgskolen i Østfold mister doktorgradsprogram
Tannlegeutdanningen vurderer å droppe karakterer
Invester i utdanning – for fremtidens skyld
Flere trapper opp jakten på private penger
I denne gata fikk bare akademikere bo. Helle (90) har bodd her i snart 60 år
Mest lest
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Vil legge om doktorgradsutdanninger
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»