ansettelse

Krever utlysning av stilling som prorektor ved UiT

Fagforeningene ved UiT er kritiske til at stillingen som prorektor for forskning ikke lyses ut.  Stillingen blir ledig når Camilla Brekke begynner som direktør ved Polarinstituttet.

Prorektor Camilla Brekke (t.v.) slutter etter to år og rektor Dag Rune Olsen ønsker å fylle stillingen uten å lyse den ut. Her er rektoratet fotografert ved tiltredelsen i 2021.
Publisert

UiT Norges arktiske universitet vil ikke lyse ut stillingen som prorektor for forskning, melder Forskerforum

Dagens prorektor for forskning, Camilla Brekke, slutter i stillingen for å bli direktør for Polarinstituttet fra september av.

I stedet vil UiT-ledelsen gjennomføre en intern ansettelse, uten å lyse ut stillingen og uten å bruke vanlige prosedyrer. Dette er det åpning for i UH-loven når det foreligger «særskilte hensyn», påpekes det.

— Bedømmelsen er at det er to år igjen av perioden, og vi har en god prosess internt med mulige kandidater til en slik jobb, sier rektor Dag Rune Olsen til Forskerforum.

Krever utlysning

Leder for Forskerforbundet ved UiT, Hugues Verdure, er svært kritisk til framgangsmåten. Han mener at stillingen bør lyses ut og at det bør være en transparent prosess.

− Prorektor forskning er en av de viktigste stillingene ved UiT og en viktig stilling for landsdelen. Når det er bestemt at det skal være ansatt rektor og prorektor, bør stillingen lyses ut, sier Verdure.

Også Norsk tjenestemannslag (NTL) ved UiT reagerer.

− Vi klarer ikke å se at det er en særskilt situasjon. Det er fortsatt to år igjen av denne stillingen, sier hovedtillitsvalgt Marit Martinsen Dahle.

Dag Rune Olsen avviser kritikken og sier til Forskerforum at de fortsatt har søkerlisten fra forrige runde og at de snakker med mange personer innad på UiT for å fram aktuelle kandidater. 

Powered by Labrador CMS