UiS

Klaus Mohn søker ny rektorperiode

Klaus Mohn søker en ny periode som rektor ved Universitetet i Stavanger. Etter søkerlisten å dømme får han liten konkurranse.

Ingen reelle utfordrere, rektor Klaus Mohn ligger an til å få en ny periode som rektor ved Universitetet i Stavanger.
Publisert Oppdatert

Det er kun tre som har meldt sin interesse for å være rektor ved Universitetet i Stavanger i fireårsperioden fra 1. august 2023.

En av dem er dagens rektor Klaus Mohn, som har sittet i stillingen siden 1. august 2019. De to andre søkerne er åpenbart ikke kvalifiserte for stillingen, i og med at det søkes etter en rektor med høy vitenskapelig kompetanse og et bredt faglig og politisk nettverk, ifølge utlysningen.

Varslet interesse

Det er ingen overraskelse at Mohn søker en ny periode. På spørsmål fra Khrono svarte han i juni at han kom til å søke en periode til, med mindre noe uforutsett skulle skje.

Han forklarte da at det var to hovedgrunner til at han hadde lyst på en ny periode; det ene var at han har lyst til å følge opp strategier og handlingsplaner som er satt i gang de siste tre årene, og det andre at de første tre årene som rektor ved UiS har vært veldig inspirerende.

Nå når søkerlisten er klar sier Mohn at det samme gjelder fortsatt.

— Jeg synes at fire år er kort tid i denne jobben. UiS er i medvind, og jeg opplever at vi har fått til mye de siste årene. Dessuten opplever jeg støtte både internt og eksternt og det motiverer meg til å fortsette, sier han.

Ansetter i desember

Styret ved UiS vedtok i juni å sette ned et innstillingsutvalg med styreleder Anne Marit Panengstuen som leder. Planen er å ansette rektor på styremøtet 8. desember.

Er du fornøyd med søkningen, eller burde det vært flere enn tre på listen?

— Det er selvfølgelig bra å ha mange søkere til en stilling, men kvalitet på søkerne er viktigst. Fra innstillingsutvalget vil vi kjøre den planlagte prosessen og håper at vi kommer i mål med en god kandidat, sier Panengstuen i en epost til Khrono.

UiS gjorde det i utlysningsteksten klart at søknad om å bli unntatt offentlig søkerliste ikke ville bli tatt til følge, i og med at rektorstillingen har stor intern og offentlig interesse.

Klaus Mohn er professor i økonomi og kom fra Handelshøgskolen ved UiS da han ble rektor i 2019. Tidligere har han vært sjeføkonom i Statoil (nå Equinor) og hadde også flere andre stillinger innen finans, strategi og kommunikasjon i samme selskap. Han har også drevet med forskning i Statistisk sentralbyrå og makroøkonomisk analyse i DNB Markets.

Mohn har en doktorgrad i industriell økonomi fra Universitetet i Stavanger fra 2008.

Dette er søkerne:

  • Caroline Jacobsen (28), butikkleder Kid Bryne
  • Klaus Mohn (58), professor og rektor ved UiS, Stavanger
  • Abhinay Bhandari Niraula (35), freelance job as CEO & Financial consultant at large commercial bank

Saken er oppdatert kl 11.10 med kommentar fra Klaus Mohn og kl 12.50 med kommentar fra styreleder Panengstuen.

Powered by Labrador CMS