uit norges arktiske universitet

Klagenemnd vil ikke behandle terningkastsak

Klagenemnda for offentlige anskaffelser mener saken der en strømkontrakt ble valgt ved terningkast er uhensiktsmessig å behandle.

Campus Tromsø ved UiT Norges arktiske universitet.

I slutten av august ble det kjent at Fjordkraft hadde meldt inn en sak som gjaldt UiT Norges arktiske universitet til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa).

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Da universitetet skulle velge strømleverandør hadde tre strømleverandører stilt likt, og organisasjons- og økonomidirektør ved UiT, Odd Arne Paulsen, anså terningkast som den tryggeste og mest objektive metoden for å velge mellom dem.

Strømleverandøren Ishavskraft vant kontrakten som har en verdi på 240 millioner kroner.

Men da Fjordkraft fant ut av dette, falt det ikke i smak, og saken havnet i retten. Hålogaland Lagmannsrett var av den oppfatning at Fjordkraft ikke hadde sannsynliggjort hovedkrav etter tvisteloven § 34-2.

Denne saken er nå ferdigbehandlet i Kofa. Slik oppsummeres saken i sammendraget:

«Tre tilbydere tilbød samme påslag, slik at valget av leverandør ble avgjort ved terningkast. Klager begjærte midlertidig forføyning som ble tatt til følge av tingretten, men som etter anke fra innklagede ikke ble tatt til følge av lagmannsretten».

Klagenemnda har kommet til at saken, som følge av den forutgående domstolsbehandlingen i to instanser, avvises som uhensiktsmessig for behandling.

Powered by Labrador CMS