Kjønnspoeng er en god idé

Studentlederne på NTNU sier at de ikke vil ha kjønnspoeng. Det synes vi ved Universitetet i Oslo er å avskrive et viktig tiltak for likestilling i akademia.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg er helt enig med studenttinget ved NTNU om at årsaken til kjønnsubalanse er sammensatte og komplisert. I veldig mange tilfeller er det motivasjonstiltak som gjelder, men når det er mange flinke søkere med høyt snitt er det guttene som først faller fra.

Vi har et utdanningssytem der gutter får systematisk lavere karakterer enn jenter og dette er en realitet som utdanningsinstitusjonene må ta innover seg.

Det fremste eksempelet hvor bruk av kvotering er nødvendig er psykologi profesjon hvor det noen steder er mindre en 20 prosent gutter.

Tallene fra årets opptak viser at det ikke er mangel på mannlige søkere, noe som tyder på at guttene vil bli psykologer. Psykologisk institutt ved UiO har tidligere uttalt at motivasjonstiltak ikke er nok fordi guttene rett og slett ikke kommer inn.

I Bergen og Oslo har vi skjønt dette. Vi er derfor er storfornøyd med at universitetene endelig søker Kunnskapsdepartementet om lov til å innføre kvotering av guttene på psykologi.

Vi oppnår likestilling i akademia gjennom å kombinere ulike tiltak hvor kjønnskvotering noen ganger blir nødvendig.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS