Klyve nytt student-ombud ved HiOA

Jurist Katrine Klyve har sagt ja til å være studentenes hjelper og veileder ved Høgskolen i Oslo og Akershus fra eksamenstider av.

Publisert Oppdatert

I løpet av de siste fire årene har det gått fra å ikke være noen studentombud i Norge, til at 72 prosent av landets studenter skal kunne ha tilgang på et innen utgangen av i år.

Ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) var en toårig prøveordning på plass fra 1. januar 2015, og i desember 2016 vedtok høgskolestyret å gjøre ordningen permanent. Anita Tøien Johansen var ansatt som studentombudet i prøveperioden, og fant at det var et behov for ordningen. 

Nå har høgskolen tilbudt Katrine Klyve (bildet) stillingen som nytt studentombud.

Foto: Solveig Grøvle

Jeg har jobbet innenfor forvaltning, og har erfaring med veiledning av mennesker og saks-
behandling.

Katrine Klyve

Overtar for innleid advokat

I tiden mellom avslutningen av prøveperioden og ansettelsen av et nytt ombud, leier høgskolen inn et advokatbyrå som hjelper studentene med juridiske utfordringer - for 1.500 kroner timen. 

Advokat Håkon Brækhus bemanner studentombudskontoret i første etasje i Pilestredet 46 tirsdager og onsdager, og utenom dette kan studentene kontakte ham på [email protected].

Han var i utgangspunktet leid inn til utgangen av februar. Snart er det over - når Katrine Klyve trer inn i stillingen. Hun var en av 57 søkere til stillingen.

— Jeg vil være imøtekommende og lyttende, samt gi grundig og god bistand og veiledning til studentene, sier Klyve om hva slags studentombud hun ønsker å være.

Hun tror det var en kombinasjon av bakgrunn og egnethet som gjorde at det ble henne, av alle 57.

— Jeg bryr meg spesielt om andre og er opptatt av andre skal ha det bra. Jeg ønsker å hjelpe mennesker i krise og bidra til å løse opp i problemer, sier hun.

Jurist - slik studentene ville

Klyve har en bachelorgrad i arbeids- og organisasjonspsykologi, og en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen (UiB), og er dermed jurist. I stillingsutlysningen var det blant annet krevd mastergrad, «gjerne i jus». Leder av Studentparlamentet på HiOA, Sunniva Myrene Braaten sa at studentene ønsket seg noen med juridisk kompetanse. Dermed har hun fått det som hun ville.

Klyves nåværende arbeidsgiver er Fylkesmannen i Østfold, hvor hun har jobbet med vergemål i juridisk avdeling.

— Jeg jobber primært med mennesker som av forskjellige grunner ikke kan ivareta egne interesser, jeg snakker mye med mennesker som har og er verger. Jeg tenker at den erfaringen har vært bra, mennesker i ulike sinnsstemninger skremmer meg ikke. Jeg er blitt god på å finne ut hva som er problemet, og hvordan jeg kan hjelpe og veilede, sier Klyve.

Begynner rundt eksamenstiden

Akkurat når Klyve begynner i stillingen som studentombud er ikke helt klart ennå, men Klyve sier hun allerede nå begynner å se på oppgavene hun kommer til å ha ved HiOA.

— Selv om jeg formelt har levert oppsigelse hos den nåværende arbeidsgiveren i dag, og jeg har tre måneders oppsigelsesfrist, begynner jeg allerede nå å innstille meg på at jeg skal være studentombud, og gjøre forberedelser til det, som å snakke med andre studentombud.

— Hva er det første du vil gjøre som studentombud?

— Det er i hvert fall viktig å være synlig. Det har kanskje ikke vært høyeste prioritet for han som er i vikariat der nå, så det er nok på tide å promotere stillingen litt igjen. Selv om det mest sannsynlig er midt i eksamenstiden når jeg begynner, kan det være gode måter å komme i kontakt med studentene på likevel, sier hun og fortsetter:

— Det blir nok ganske mange saker i tilknytning til eksamenstider, særlig i etterkant, og det må jeg ta tak i. Noe av det viktigste blir å snakke med studentene og være til stede og hjelpe når det er behov for det.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS