Universitetsmuseet i Bergen

Kari Loe Hjelle er ny universitetsmuseumsdirektør

Universitetsstyret ved UiB har torsdag ansatt professor Kari Loe Hjelle som direktør ved Universitetsmuseet i Bergen.

Kari Loe Hjelle overtar jobben som museumsdirektør etter Henrik von Achen som har vært direktør i ni år.
Kari Loe Hjelle overtar jobben som museumsdirektør etter Henrik von Achen som har vært direktør i ni år.
Publisert Oppdatert

— Jeg er takknemlig for tilliten som universitetsstyret har gitt meg. Jeg gleder meg til å lede arbeidet med å videreutvikle museets tre ansvarsområder, forskning, forvaltning og formidling, sammen med de mange dyktige ansatte ved Universitetsmuseet. Museet vårt er en viktig møteplass for samfunn og akademia og jeg ser frem til samarbeidet med Universitetet i Bergens ledelse, sier Hjelle i en pressemelding fra UiB.

Hun er i dag professor i Avdeling for naturhistorie ved Universitetsmuseet, der hennes fagområde er pollenanalyse og vegetasjonshistorie med bakgrunn i botanikk og bl.a. arkeologi.

Hagen fornøyd

Universitetsmuseet i Bergen ble tidligere i august kåret til Årets museum 2021 av Norges Museumsforbund. Styreleder, og rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen er fornøyd med ansettelsen av Hjelle som ny museumsdirektør.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

– Jeg er takknemlig for at Kari Loe Hjelle vil lede Universitetsmuseet i Bergen de neste årene. Museet er en av våre fremste arenaer for forskningskommunikasjon, og en viktig forskningsaktør med internasjonalt viktige samlinger å forvalte. Med Kari sin kompetanse og erfaring, får vi en universitetsmuseumsdirektør som kjenner institusjonen, og som vil sikre stabilitet og fremdrift i årene som kommer, sier Hagen til UiB.

Hjelle tiltrer som ny direktør og dekan for museet fra 1. januar 2022

Powered by Labrador CMS