Fredag 30. oktober møtte rektor Curt Rice opp på jordmorkaffe på Kjeller. Foto: Øyvind Aukrust
Fredag 30. oktober møtte rektor Curt Rice opp på jordmorkaffe på Kjeller. Foto: Øyvind Aukrust

Da rektor Rice møtte jordmødre på Kjeller

Dekket bord med ekte jordmorkaffe og puppeboller i ulike varianter, møtte rektor Rice da han besøkte jordmorutdanningen på Kjeller.

Publisert Oppdatert

En av de aller største masterutdanningene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er masteren i jordmorfaget. 45 kandidater ble tatt opp i det første kullet i januar 2015.

Høgskolen har også landets første professor i jordmorfaget i Ellen Blix (bildet under). Det er 20 jordmødre i Norge med doktorgrad i faget. Fem av disse er ansatt på HiOA.

Fredag møtte både forskere og studenter en engasjert og interessert rektor, Curt Rice, til jordmorkaffe.

Lokalisering, opptak og kjønn

I tillegg til å nyte av ekte jordmorkaffe og det som ble omtalt som «puppeboller» ble det rask faglige debatter om alt fra opptak, lokalisering og om det er en samfunnsutfordring eller ikke at det er så overveldende mange kvinners om er jordmødre. I tillegg går kvinneandelen også opp blant gynekologene.

— Det behøver ikke være noe problem hverken for pasienten eller utøvelsen av faget, men går samfunnet glipp av perspektiver og utvikling fordi kun ett kjønn er representert i faget og på arbeidsplassene, spør Rice, og debatten er i gang.

Egne rektorvotter

Professor Ellen Blix ledet jordmorkaffen med Rice, og overleverte også et par votter spesialstrikket til ham. Med vottene fulgte også en enkel innretning slik at vottene kan bæres rundt halsen, som et alternativ rektorkjede.

— Vi har merket oss at du ikke har et så fint rektorkjede som UiO-rektor Ole Petter Ottersen. Det har vi gjort noe med for deg, sa Blix da hun overrakte gaven. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!