Bildet er av ministrene i kunnskapsdepartementet, Jan Tore Sanner og Iselin Nybø. Foto: Siri Øverland Eriksen

Gir 60 millioner for å veilede nyutdannede lærere

Læreryrket. Tilskuddet til veiledning skal bidra til en god overgang mellom lærerstudiene og lærerjobben.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå kan man søke om tilskudd til nyutdannede lærere som starter på sitt første år som lærer i grunnskolen høsten 2019. Regjeringen har satt av 60 millioner til dette formålet for skoleåret 2019–2020. Tilskuddet skal brukes til direkte kostnader knyttet til planlegging og gjennomføring av veiledningen.

— Må få brukt kompetansen sin

— Vi trenger gode og kvalifiserte lærere framover. Da må vi sørge for at de som har valgt læreryrket får brukt kompetansen de har med seg fra utdanningen, og at de blir værende i jobben, sier kunnskaps- og integreringsminister, Jan Tore Sanner, i en nettsak på Regjeringa.no.

Det er omtrent en av ti grunnskolelærere som slutter å arbeide i skolen innen de første fem årene etter endt utdanning i følge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Skolen avgjør hvordan veiledningen skal organiseres

Det er skolen og skoleeieren som skal avgjøre hvordan de skal organisere veiledningen, men et vilkår for å få støtte er at veiledningen er i tråd med prinsippene i dokumentet «Veiledning av nyutdannede nytilsatte lærere i barnehage og skole» opplyser regjeringen.

Disse prinsippene er utformet i samarbeid med organisasjonene for barnehage, skole og høyere utdanning, og er en del av de nasjonale rammene. I prinsippene står det blant annet at veiledningen skal skape en overgang mellom utdanning og yrke som både ivaretar og utfordrer den nyutdannede i utøvingen av læreryrket.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS