Institutt for produktdesign etablerer kanadisk samarbeid. Foto: HiOA
Institutt for produktdesign etablerer kanadisk samarbeid. Foto: HiOA

Designsamarbeid med Canada

I hard konkurranse med andre universiteter og høgskoler har Institutt for produktdesign ved HiOA fått prosjektmidler for å etablere samarbeid med designuniversitetet OCAD i Canada.

Publisert Oppdatert

Institutt for produktdesign har fått 150.000 kroner for å komme i gang med et samarbeid med Ontario College of Art and Design (OCAD), som er et offentlig universitet i Toronto.

I første omgang er målet å få i gang studentutveksling på masternivå mellom HiOA og OCAD, og etterhvert noen felles kurs og forelesninger, forskningssamarbeid og kanskje samarbeid om en doktorgradsutdanning.

Passer sammen

Professor Jon Samseth ved Institutt for produktdesign på Kjeller, som står bak prosjektet, regner med at studentutvekslingen kan komme i gang fra siste semester 2014 eller første semester 2015.

— Jeg tror det vil være stor interesse blant studentene for å samarbeide med OCAD. Det er et universitet som passer oss bra og har et komplementært tilbud, sier han.

Institutt for produktdesign har fått midlene fra Senter for internasjonalisering av utdanning, som er et forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet. Midlene som deles ut er en del av partnerskapsprogrammet for Canada og USA, som igjen er en del av regjeringens strategi for høyere utdanningssamarbeid med Nord-Amerika.

Bevilgningen på 150.000 kroner skal gå til nødvendig reising og møter for å få samarbeidet i gang. Representanter for Institutt fra produktdesign reiser til Toronto på vårparten, og en tilsvarende kanadisk delegasjon kommer til HiOA i september.

Samseth har selv besøkt universitetet og mener at det ligger godt til rette for et samarbeid, blant annet fordi OCAD er et offentlig universitet.

— Det er jo dessuten mange fellestrekk mellom Norge og Canada, blant annet når det gjelder klima og sosialsystem. Og så er jo Toronto en fin by som vil være attraktiv for studentene, sier han.

OCAD-malere i Oslo

Det er allerede en forbindelse mellom det kanadiske universitetet og Norge gjennom Group of Seven, som var en gruppe kanadiske landskapsmalere som virket i perioden 1920-1933. De fleste av disse malerne var studenter eller forelesere ved OCAD, som tidligere het Ontario College of Art. Ifjor hadde Nasjonalgalleriet i Oslo en utstilling med disse malere under tittelen «Painting Canada.»

 

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS