5 av 6 studentledere gjenvalgt i Volda
På Høgskulen i Volda er ingen av de studenttillitsvalgte frikjøpt. I går ble fem av seks i arbeidsutvalget gjenvalgt for en ny periode. Lederen for 3.gang.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Onsdag var det valg til arbeidsutvalget til Studenttinget på Høgskulen i Volda (HiVolda). På forhånd var det klart at fem av seks medlemmer av det sittende arbeidsutvalget ønsket å stille til gjenvalg.
— Vi har tidligere også hatt høy utskiftning. Men når man jobber sammen så tett og ser gode resultater, er det også veldig gøy å se at man får noe igjen for arbeidet, sier leder Karoline Strand.
Ny informasjonsansvarlig
Det er informasjonsansvarlig Marie Storfjord Dale som har valgt å gi seg i arbeidsutvalget. Inn kommer Håvard Bjørnerem. Han studerer media, IKT og design på høgskulen.
I tillegg til han går mediastudent Karoline Strand inn i sin andre periode som leder, og sin tredje periode i arbeidsutvalget.
Vi pleier å si at alle gode ting er tre, og det er morsomt å se at det går framover
Karoline Strand
— Vi pleier å si at alle gode ting er tre, og det er morsomt å se at det går framover, sier Strand.
Med seg har de to grunnskolelærerstudentene Lisa Storheim Kalvø osm nestleder og David Fiskaa som velferdsansvarlig. I tillegg sitter Natalia Ramírez Garíca som internasjonalt ansvarlig. Hun går praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Arbeidsutvalgets siste medlem er også grunnskolelrerstudent. Hun heter Marie Havnsund, og er entreprenør- og næringslivskoordinator.
Leder Karoline Strand er spesielt fornøyd med innsatsen på to områder:
— Det er særlig på internasjonalisering og kontakt med næringslivet vi har sett mye framgang de siste årene, sier hun.
Ikke frikjøpt
De seks medlemmene av arbeidsutvalget til Studenttinget er ikke frikjøpt, og er blant de få studentarbeidsutvalgene i Norge som fremdeles gjør alt arbeidet på frivillig basis.
— Vi er hundre prosent studenter ved siden av, sier Strand.
Når ting er basert på frivillig innsats, hender det også at det ikke blir et optimalt resultat. Høgskulen i Volda har slitt med oppslutningen i studentparlamentsvalget. I 2014 hadde de en valgoppslutning på 2,68 prosent. I 2013 hadde de en oppslutning på 2,9 prosent. I 2015 ser det imidlertid ut til å ha snudd. Da var oppslutningen på 9,36 prosent, ifølge Strand.
Hun mener de har klart å snu trenden etter en massiv satsing på sosiale medier.
— Valget 2014 hadde vi for lite fokus på valget. Folk tok det litt for gitt. I fjor hadde vi fullt kjør på sosiale medier, heller enn fysisk markedsføring som folk ikke ser. Det virker som det fungerte bra, sier Strand.
Studiestart
Strand sier at mye av jobbingen framover kommer til å være knyttet til studiestart, selv om det nyvalgte arbeidsutvalget ennå ikke har fått satt seg ned for å lage en fullstendig plan for det kommende året.
— Fram mot høsten vil det være samarbeid med fadderstyret om å lage den beste fadderuka for studentene som blir hovedfokuset, sier Strand.
Hun understreker at det framover også blir viktig for arbeidsutvalget å ta vare på grasrota som har gitt dem tillit som arbeidsutvalg. I tillegg til dette håper Strand at de får mer til å jobbe med nasjonale spørsmål.
— Vi har ikke hatt kapasitet til å engasjere oss så mye i nasjonale spørsmål. Det håper jeg vi får til i år, sier Strand.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!