Ny modell for stipendiatfordeling i 2017
Høgskolen i Oslo og Akershus skal fordele stipendiatstillinger på en ny måte i 2017, skriver forskningsdirektør Morten Irgens.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
FOU-utvalget ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har vedtatt en modell for fordeling av 30 stipendiatstillinger med oppstart i 2017. Modellen etablerer en tydelig profil for 2017, setter føringer og retning, men overlater til enhetene å eksekvere fordelingen.
Utvalget ønsker også at profil og modell skal endres i framtidige utlysninger, nettopp for å kunne gi hver utlysning en klar profil, og samtidig over en periode kunne møte ulike behov.
Stillingene skal benyttes til å styrke den strategiske utviklingen til identifiserte fagmiljøer, til å inspirere slike miljøer, og til styrke deres evne til å hente inn ekstern prosjektfinansiering. Finansieringen er delt inn i to grupper, én på 11 stipendiatstillinger, og den andre på 19.
Finansiering av 11 stipendiatstillinger skal fordeles til forskningsgrupper, fou-fellesskap eller andre identifiserte fagmiljøer tilknyttet det såkalte <<Bærerakettprogrammet». (Dette er navnet på et pilotprosjekt med sju utvalgte forskningsmiljøer, som skal få ekstra hjelp til å utvikle seg. Red.anm.)
Finansieringen fordeles til fakultetene, sentrene og rektor, som beskrevet under. Enhetene vil i samarbeid med Bærerakettprogrammet selv velge hvilke miljøer som skal få tildelt stillingene.
De 11 stipendiatstillingene fordeles slik: De fire fakultetene får to stillinger hver, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) får 1, Senter for profesjonsstudier (SPS) får 1 og rektor får 1 stilling til fordeling.
Finansiering av 19 stipendiatstillinger skal fordeles til fakultetene, sentrene og rektor som beskrevet under. Enhetene skal fordele stillingene etter følgende retningslinjer:
- Stillingene skal gå til fagmiljøer, inkludert forskningsgrupper, fou-fellesskap, eller andre identifiserte miljøer.
- Stillingene skal stimulere til økt arbeid med eksternt finansierte prosjekter med eksterne partnere.
- Det skal legges vekt på om de eksterne prosjektene finansierer ph.d.-studenter ved HiOAs egne ph.d.-programmer.
- Stillingene kan skrives inn i eksterne prosjektsøknader der det kan styrke søknadenes konkurranseposisjon.
- Stillingene kan legges til fagmiljøer som har sikret større eksterne prosjekter, og gjerne som en forsterkning av prosjektene.
- Stillingene kan brukes til å belønne fagmiljøer som har sendt inn sterke søknader, men som allikevel ikke har vunnet.
Fordelingen av de 19 stillingene er slik: Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) får 2 stillinger, mens de tre andre fakultetene får 4 hver. SVA, SPS får to hver og rektor får 1 stilling å fordele.
For alle stillingene gjelder følgende:
- Stillingene er på tre årsverk hver, og skal ha oppstart tidlig i 2017.
- Stillingene skal inngå i fagmiljøer og brukes for å styrke disse.
- Stillingene skal veiledes av fast ansatte ved HiOA.
- Ved vurdering av veiledere, ber FOU-utvalget om at enhetene tar hensyn til sine behov for å bygge opp bredden av veiledningserfaring.
- Veiledere som får tildelt stillinger under denne finansieringen skal følge et godkjent ph.d.-veiledningskurs.
- Stipendiatstillingene skal anvendes på HiOAs egne ph.d.-programmer.
Finansieringen av tre av stillingene kan gjøres om til postdoktorfinansiering dersom ph.d.-programmenes volumkrav er ivaretatt. Dersom det blir nødvendig vil det bli avholdt et arbeidsmøte for å avklare hvilke stillinger dette i så fall skal gjelde.
Innlegget er først publisert på Morten Irgens` blogg
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!