Styreleder Elin Sofie Nesje Vestli ved Høgskolen i Innlandet, komitémedlem Yngve Mannsåker, rektor Kathrine Skretting, komitéleder Staffan Edén og komitémedlemmene Sigmund Grønmo og Anne Jerslev. Foto: HiNN
Styreleder Elin Sofie Nesje Vestli ved Høgskolen i Innlandet, komitémedlem Yngve Mannsåker, rektor Kathrine Skretting, komitéleder Staffan Edén og komitémedlemmene Sigmund Grønmo og Anne Jerslev. Foto: HiNN

På besøk for å vurdere om Innlandet kan bli universitet

Universitet. Nokuts sakkyndige som vurderer universitetssøknaden besøker Høgskolen i Innlandet mandag og tirsdag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seniorprofessor Staffan Edén ved Gøteborgs universitet leder Nokuts sakkyndige komité som skal vurdere universitetssøknaden til Høgskolen i Innlandet.

Søknaden ble levert til Nokut 17. desember i fjor, og håpet til rektor Kathrine Skretting er at høgskolen skal bli universitet i desember 2019 eller tidlig i 2020.

Fakta

Innlandet som universitet

(Foto: Ketil Blom Haugstulen)

Seniorprofessor Staffan Edén ved Göteborgs universitet leder komiteen som vurderer universitetssøknaden fra Høgskolen i Innlandet.

Universitetssøknaden ble sendt Nokut 17. desember 2018.

Komiteen er på institusjonsbesøk 23. og 24. september 2019.

Etter dette skal komiteen skrive sin rapport, som høgskolen får kommentere, før Nokuts styre avgjør søknaden.

Fordi søknaden ble sendt i 2018 kommer Høgskolen i Innlandet med på en overgangsordning usom gjør at disputaser som høgskolens ansatte har på andre institusjoner får telle med.

Staffan Edén ledet også den sakkyndige komiteen som vurderte universitetssøknaden fra OsloMet. Den ble godkjent av Nokuts styre i januar 2018.

To dagers besøk

Mandag 23. september var Edén og resten av komiteen på besøk på campus på Lillehammer og tirsdag 24. september på Hamar.

På Lillehammer møtte komiteen blant annet høgskolens øverste ledelse og studenter på bachelor- og masternivå, PhD-studenter/stipendiater fra alle doktorgradsprogrammene, og ledelsen for alle fakultetene.

Les også: Sakkyndig komité skal vurdere om Innlandet kan bli universitet

Tirsdag er det møter på Hamar blant annet med faglig ledelse, PhD-ledere og instituttledere, deretter faglig/vitenskapelig personale på fakultetene. Dagen skulle avsluttes med nytt møte med høgskoleledelsen.

— Det er et veldig engasjement rundt besøket og det har vært lett å få ansatte og studenter til å stille opp. Om lag 90 personer er direkte involvert i møtene med komiteen disse to dagene, og så må vi ikke glemme de som bidrar i kulissene, sier Kathrine Skretting til inn.no.

«Regionen står bak og heier»

Hun påpeker at hele regionen står bak universitetssatsingen.

— Det er ikke bare vår egen innsats og ære vi skal forsvare. Vi skal fronte en satsing som hele regionen vår står bak. Siden de første tankene om å jobbe for å få etablert et eget universitet i regionen dukket opp på slutten av 1990-tallet, har arbeids- og samfunnslivet heiet oss frem, sier hun.

Prosessen videre er at sakkyndig komité skal lage en rapport som høgskolen får oversendt for kommentarer, før den sendes til styret i Nokut.

— I beste fall kan vi få en avgjørelse allerede i desember, men mer realistisk er det at beslutningen tas på nyåret, sier prosjektleder Ragnhild Narum.

Les også: Innlandet har levert universitetssøknad

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS