Ingeniørstudentene er ikke fornøyd

NITO-studentenes nestleder Omar Samy Gamal er ikke fornøyd med profesjonsbevilgningene i statsbudsjettet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— 30 millioner delt på på ingeniørutdanningene og sykepleierutdanningene er en dråpe i havet i forhold til etterslepet med utstyr vi har i dag.

NITO-studentene mener man skal ha en forutsigbar finansiering av utdanningene, så man hele ligger tritt med utviklingen globalt. Det betyr at de må opp i en høyere kostnadsklasse.

I en pressemelding viser NITO-studentene til tall fra NITOs studentundersøkelse, som viser at en av fem studenter mangler utstyr som er nødvendig for utdanningene.

Rekruttering

Regjeringen foreslår også om lag 53 millioner kroner til nye rekrutteringsstillinger innenfor helse- og sosialfag, lærerutdanningene og ingeniørutdanningene.

— Det er litt vagt hva økningene innebærer, men man må absolutt prioritere veiledere slik at man får rekruttert til de utdanningene det er behov for, det har vi har vi tidligere sagt. Det er utgangspunktet en positiv ting, men det spørs hvordan det blir bevilget og om det nok, sier Gamal.

Skuffet over pott til lærlingtilskudd

— Regjeringen har kunnskap og skole høyt på sin prioriteringsliste. Da er det skuffende at ikke lærlingtilskuddet øker. Vi har stort frafall fra fagopplæringen og utfordringer med arbeidslivskriminalitet i byggebransjen, sier leder i NHO Kristin Skogen Lund (bildet over), og legger til:

— Det er også mangel på lærlingplasser innenfor enkelte fag. Derfor bør regjeringen styrke virkemidler som kan bidra til at bedriftene ansetter lærlinger og lykkes som seriøs lærebedrift. Her hadde NHOs medlemsbedrifter forventet mer.

NHO er imidlertid fornøyd med etterutdanning av lærere og vekst i næringsrettet forskning. Det er bra at SkatteFUNN-ordningen forbedres, men økning av timesatsen hadde vært et mer effektivt virkemiddel for mer forskning og utvikling i bedriftene, sier hun i en kommentar på NHO sine hjemmesider.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS