Sindre Dueland er nytilsatt studentombud på Høgskulen på Vestlandet. Foto: Jin Sigve Mæland
Sindre Dueland er nytilsatt studentombud på Høgskulen på Vestlandet. Foto: Jin Sigve Mæland

Dueland ansatt som nytt studentombud i vest

Sindre Dueland, tidligere studentpolitiker og jurist, ble i torsdagens styremøte på Høgskulen på Vestlandet tilsatt som studentombud på den nye høgskolen.

Publisert Oppdatert

I torsdagens styremøte på Høgskulen på Vestlandet (HVL) var siste saken på agendaen tilsetting av studentombud.

Styret bestemte seg for Sindre Dueland, som blant annet har vært tidligere nestleder ved Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, og medlem av kontrollkomiteen i Norsk studentorganisasjon.

Dueland er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo hvor han skrev masteroppgaven sin om universitets- og høyskoleloven, og har i tillegg en master i administrasjon og organisasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen.

Besøker alle campusene første uken

Til Khrono sier Dueland at han gleder seg til å sette i gang:

Jeg rekker kanskje ikke å møte ALLE studentene den første uken, men målet er at jeg skal komme meg til de forskjellige campusene og møte tillitsvalgte og prorektorene, og gjøre meg til et kjent ansikt.

Sindre Dueland

— Det føles veldig godt. Jeg klarte ikke å slutte å smile og le da rektor ringte. Jeg tror det blir gøy å sette i gang med å utforme og lage en god ombudsordning på HVL.

— Du høres overrasket utover resultatet?

— Jeg har bare håpet på dette veldig lenge, så jeg vet ikke om jeg er overrasket - jeg ble bare veldig veldig glad, sier han.

— Hva skal du gjøre nå, har du planen klar?

— Ja, jeg tenker å ha en god dialog med rektor om hvordan hun ser for seg at ordningen skal være, sier han og fortsetter:

— Jeg vil komme meg rundt på alle campusene. Jeg rekker kanskje ikke å møte alle studentene den første uken, men målet er at jeg skal komme meg til de forskjellige campusene og møte tillitsvalgte og prorektorene, og gjøre meg til et kjent ansikt. Studentene skal ikke bare vite om ordningen, men også vite hvem de kan komme til. 

Les også: 36 søkarar vil bli studentombod

Vil vurdere formen underveis

Hvorvidt studentombudet er en lavterskelordning, eller en mer oppfølging av forvaltningen slik de har på Universitetet i Oslo(UiO), varierer noe mellom utdanningsinstitusjonene. Dueland heller mot førstnevnte:

— Studentombudet på HVL blir nok et lavterskeltilbud, slik det har stått i mitt hode. Jeg vil i hvert fall begynne som et lavterskeltilbud, det gjorde jo UiO også. Så får vi se an litt underveis, sier han og legger til:

— Det er viktig å begynne på bunnen og se hva som passer best for HVL. Det er ikke sikkert de vil ha samme behov som på UiO. Jeg trur på sett og vis ombudsordningen på HVL kan ligne mer på Høgskolen i Oslo og Akershus enn UiO.

Les også om studentombudet ved UiO: En uavhengig vaktbikkje

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS