Humla suste for stressa studenter i Ås

Golden retrieveren Humla har hjulpet et tyvetalls Ås-studenter mot eksamensstress denne uka.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist onsdag hadde studentene i Ås besøk av salukien Alvin som ble klappet og kost og ga et ønsket avbrekk i eksamensstresset for en tredvetalls studenter.

— Vi har fått en kjemperespons på bruk av hund i eksamenstiden fra studentene på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU), forteller leder for studenttinget, Pål Adrian Clausen Ryen (bilde under).

(Foto: Sindre Nyborg)

—Etter suksessen med Alvin utvidet vi tilbudet til denne uken mandag, tirsdag og onsdag 10-12. Onsdag hadde vi ca 20 studenter innom som lekte med Humla som er en golden retriever, forteller Ryen.

Les også: Hundekos mot eksamensnerver

Bruker utdannede hunder

I likhet med flere av tilbudene i Bergen benytter Ås-studentene seg av hunder som er utdannet til å yte den type terapi som dette tilbudet innebærer.

— Vi er heldige som har Antrozoologisenteret rett over veien som trener hundene selv og tilbyr kursing, forklarer studentlederen.

Humlas (bildet under) eier er Line Sandstedt som også er daglige leder for Antrozoologisenteret.

(Foto: Line Sandstedt)

Daglig leder på AntrozoologiSenteret, Line Sandstedt, forteller at de svarte ja med det samme Studenttinget tok kontakt.

— Denne eksamensperioden er dette et prøveprosjekt, for å se om interessen er stor og for å høste erfaringer fra tiltaket. Interessen har vært kjempestor, og vi er allerede i gang med planlegging for neste eksamensperiode, forteller Sandstedt som legger til:

— Vi vil berømme Studenttinget på Ås for sin profesjonalitet med å velge et kvalitetssikret tiltak. Hundene har gått gjennom en grundig evaluering og opplæring, dette for å sikre velferden til både studentene og hundene. Det er belastende for hundene å «jobbe» med mange ukjente mennesker, veldig tett innpå seg. For oss er det viktig at slike tiltak ikke går på bekostning av dyrevelferden.

60-70 studenter har deltatt

— Vil dere fortsette dette tilbudet?

— Denne eksamensperioden har vært et prøveprosjekt, og vi har benyttet oss av dropp inn, forklarer Ryen, og legger til:

— Vi kommer definitivt til å benytte oss av dette til neste år også, mulig vi da gjør det på en annen møte, at det f.eks. er dropp inn noen dager, mens det også er mulig å reservere tid. Dette for å kunne dekke flere typer behov.

— Hvor mange studenter totalt har benyttet seg av muligheten?

Jeg vil si at det har vært kanskje 60-70 forskjellige studenter innom, men besøkstallet er nok noe høyere da det er noen som har kommet flere ganger. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, og det har vært stor oppmerksomhet rundt dette blant studentene, forteller Ryen.

(Foto: Mariya Khanamiryan)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS