Undervannsteknologi-studentene Simen Moe (27), Pia Sagerud (24) og Øystein Andersland (23) har høyere forventninger til HVL enn HiB. Foto: Tor Farstad
Undervannsteknologi-studentene Simen Moe (27), Pia Sagerud (24) og Øystein Andersland (23) har høyere forventninger til HVL enn HiB. Foto: Tor Farstad

«Det blir i alle fall ikke dårligere enn før»

Studentene på nye Høgskulen på Vestlandet regner med at det blir litt rot i begynnelsen, men ikke de store endringene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentene i Bergen har delte meninger om fusjonen. Noen er litt negative, mens andre har troen på at dette kan føre til noe positivt.

— De har lagt listen høyt etter at vi ankom en skole med rød løper i dag, sier Simen Moe til På Høyden etter den offisielle åpningen av Høgskulen på Vestlandet.

Håper på en bedre studiehverdag

Han og medstudentene, Pia Sagerud og Øystein Andersland, studerer undervannsteknologi, og håper fusjonen vil gi dem en bedre studiehverdag. De er ikke helt fornøyde med hvordan organiseringen ved Høgskolen i Bergen var tidligere.

— Det kan i alle fall ikke bli dårligere enn før. Da virket det som om organiseringen var tatt på sparket, sier Andersland.

Hva var det nå igjen? HPV? HVP?

Øystein Andersland

Han forventer en del rot nå i starten, men tror det vil komme seg etter hvert.

— Det blir vel en del barnesykdommer i begynnelsen, men helt kaos blir det nok ikke.

Stiller spørsmål ved navnet

— Er det en ting som er negativt med den nye høyskolen så er det navnet. Det liker jeg ikke. HiB var mye bedre, og lettere å si, konstaterer Sagerud.

— Hva var det nå igjen? HPVHVP? sier Andersland og ser spørrende på de andre.

— Bare det ikke var HIV, ler Moe.

Tror fusjonen vil sette Vestlandet på kartet

Lenger borte i gangen sitter Malene Seth. Hun er sykepleierstudent, og virker tilsynelatende mer positiv enn undervannsteknologi-studentene. Enn så lenge har hun ikke merket noen store forskjeller, annet enn et nytt navn på nettsiden.

— Det blir vel sånn som før, regner jeg med.

Selv om hun er litt usikker på hvilke høyskoler som inngår i fusjonen, tror hun det vil ha en positiv effekt for Vestlandet.

— Alt kommer på en måte under samme tak, og vi blir dermed større. Det er mulig det vil ha en innvirkning på søkertallene også. Nå som vi er større, er det kanskje flere som hører om oss, og dermed søker.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS