Fra venstre: Sittende nestleder Helene Kongerud, innstilt leder Rune Keisuke Kosaka, Lone Wanderås Fossum, sittende leder og innstilt høgskolestyrerepresentant, Sunniva Braaten og innstilt læringsmiljøansvarlig Julie Iversen. Bildet er fra landsmøtet i Norsk studentorganisasjon 2017. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Disse er innstilt som nye studentledere ved HiOA

Rune Keisuke Kosaka er innstilt til å lede HiOA-studentene neste år. Resten av de innstilte kan du se her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kom innstillingen fra valgkomiteen til Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Av til sammen 28 kandidater har de nå laget et forslag til hvem som skal lede studentdemokratiet på høgskolen i fra 1.juli 2017 og et år framover.

Valgkomitéen er stort sett enig med seg selv, men har kommet fram til en innstilling med to dissenser. Den ene på nestleder og den andre på kvinnelig vara til høgskolestyret.

Kosaka på topp

Valgkomiteen har enstemmig innstilt Rune Keisuke Kosaka som leder av parlamentet. I begrunnelsen fra valgkomitéen beskrives han som «offensiv og tør å stille kritiske spørsmål, samtidig som han selv ikke er redd for å motta og ta til seg kritikk, eller å lytte til andres meninger».

Kosaka har blant annet sittet tre perioder i Studentparlamentet, tre perioder i Velferdstinget i Oslo og Akershus, i tillegg til at han sitter i klagenemda og FoU-utvalget på HiOA, og har vært både leder og nestleder i fakultetsrådet på Fakultet for samfunnsvitenskap.

Jeg synes det er hyggelig å være enstemmig innstilt av valgkomitéen.

Rune Keisuke Kosaka

Den 27 år gamle biblioteks- og informasjonsvitenskapsstudenten har tidligere uttalt at han ønsker en sterkere identitet på høgskolen.

Keisuke sier i en kommentar til Khrono at han er glad for valgskomitéens innstilling. 

— Jeg synes det er hyggelig å være enstemmig innstilt av valgkomitéen. Jeg har hatt inntrykk av at det har vært et jevnt løp hele veien og har hatt en god følelse i prosessen, sier han. 

Og de viktigste sakene dine hvis du blir valgt? 

— Å skape en enda sterkere studentkultur og HiOA-identitet er viktig for meg. Samt at studentene skal bli enda mer opptatt av viktige vedtak som blir gjort. 

Kan hende du til og med skal være med på å skape en universitetsstudentkultur…?

— Ja, ekstra gøy blir det å lede parlamentet under et eventuelt bytte av institusjonskategori, sier Kosaka. 

Man vet ennå ikke når HiOA kan gå over fra å være høgskole til å bli universitet, men kan hende skjer det i 2018.

Blir kamp om ledervervet

I en SMS til Khrono opplyser den andre kandidaten til ledervervet, Lone Wanderås Fossum (bildet), at hun tenker å opprettholde kandidaturet sitt. 

På spørsmål om hun kommer til å benke, og hva hun syns om instillingen svarer hun følgende. 

«Det er selvfølgelig synd å ikke bli innstilt, jeg tviler likevel ikke på at valgkomiteen har hatt en vanskelig jobb, noe de også uttrykte i går kveld. Jeg respekterer valgkomiteens avgjørelse, men mener fremdeles at jeg er den riktige kandidaten for ledervervet. Derfor opprettholder jeg mitt kandidatur som leder av arbeidsutvalget. Det er viktig for meg at Studentparlamentet får gjøre et reelt valg om hvem de ønsker som leder», skriver hun onsdag kveld.

Les også: Hadde ikke tid til valgkomiteen

Johansen eller Garborg som nestleder

Nestledervervet er det eneste vervet i arbeidsutvalget hvor valgkomitéen ikke har klart å bli enige. Flertallet ønsker Pia Marie N. Johansen som nestleder, mens mindretallet ønsker Bjørn H. H. Garborg.

Johansen studerer til å bli faglærer i design, kunst og håndtverk, og har sittet i Studentparlamentet i to år, i tillegg til å blant annet ha vært leder av studentrådet på instituttet sitt og sittet i fadderstyret på estetiske fag.

I sitt kandidatskjema skriver hun at hun vil jobbe for økt studentinvolvering, og fortsette arbeidet for å få på plass merittering av undervisning på HiOA.

Mindretallets kandidat Bjørn H. H. Garborg studerer til  å bli sykepleier, og sitter på sin første periode i parlamentet. I tillegg har han tidligere vært varatillitsvalgt for klassen sin på sykepleierstudiet, og tillitsvalgt i forsvaret.

Han har lyst til å jobbe for større oppslutning rundt studentparlamentet blant studentene på høgskolen. I tillegg vil han jobbe for å øke valgoppslutningen blant studentene i høstens Stortingsvalg.

«Jeg har ambisjoner om å øke antallet studenter som bruker stemmeretten sin. Jeg vil jobbe for å bevisstgjøre studentene på hvorfor deres stemme betyr noe. Jeg ønsker også å skape oppmerksomhet rundt hvilken politikk de forskjellige partiene har opp mot studentlivet.», skriver han i kandidatskjemaet sitt.

Les også: 28 kjemper om vervene

Internasjonalisering som hjertesak

Som fagpolitisk ansvarlig har valgkomiteen innstilt Karoline W. Kaldråstyl. Hun er 22 år gammel og studerer barnevern. Hun har blant annet sittet to år i studentparlamentet, i tillegg til at hun har sittet i læringsmiljøutvalget og Velferdstinget.

Hennes hjertesak er internasjonalisering, og i tillegg til  å jobbe med det vil hun jobbe for mer tverrfaglig samarbeid og økt fokus på praksis.

Iversen som læringsmiljøansvarlig

Som eneste kandidat til vervet som læringsmiljøansvarlig har valgkomitéen innstilt Julie Iversen. 22-åringen studerer også barnevern, og har ekstensiv erfaring fra både studentpolitikk og annen organisasjonsvirksomhet. Blant annet sitter hun i læringsmiljøpolitisk komité i Norsk studentorganisasjon, og sitter i studentparlamentet, læringsmiljøutvalget og i styret på Senter for velferds- og arbeidslivforskning.

Valgkomitéen skriver i sin begrunnelse «hun var eneste kandidat til denne posisjonen, men valgkomiteen ønsker å presisere at det ikke er grunnen til at hun er innstilt. Julie imponerer».

Sittende leder til høgskolestyret

Sittende leder i Studentparlamentet, Sunniva Braaten, er innstilt som studentenes representant til høgskolestyret. Det er hun sammen med Envy Aleksander Frogset, med Joel Gianni og enten Meera Manjit Kaur eller sittende nestleder Helene Kongerud som vara.

Den fulle oversikten over de innstilte og valgkomiteens begrunnelser finner du her.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS