Leder i valgkomiteen, Ane Larsen Mjøen (i midten), er fornøyd med at så mange har stilt til valg ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Ketil Blom

28 kjemper om vervene

Til sammen 28 studenter stiller til valg når Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal velge ny ledelse i løpet av april.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld var fristen for å stille til verv i Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Til sammen er det 28 personer som har stilt til de forskjellige vervene, av dem ønsker 10 seg inn i arbeidsutvalget, som er studentdemokratiets øverste ledelse på HiOA. I tillegg er det ni kandidater til høgskolestyret, tre til skikkethetsnemnda, fire til klagenemnda, og to til kontrollkomiteen. Hvem som stiller til hvilke verv, og kandidatskjemaer, ligger i faktaboksen.

To lederkandidater

Til ledervervet i Studentparlamentet er det to kandidater. De to er Lone Wanderås Fossum og Rune Keisuke Kosaka som begge studerer Bibliotek- og informasjonsvitenskap på Campus Pilestredet.

I tillegg lanserte Tore Remi Christensen kandidaturet sitt i Khrono tidligere i vår, men han har ombestemt seg. 

— Jeg valgte heller å gå en annen vei. Jeg er blitt valgt som nestleder i Konsulatet, og fant ut at jeg heller ville jobbe med studentforeninger enn studentparlamentet, sier Christensen i en kommentar til Khrono.

Skal tydeliggjøre parlamentet 

Jeg er uansett glad for at det er kandidater til alle verv og konkurranse om nesten alle vervene

Ane Larsen Mjøen

Lone Wanderås Fossum studerer nå på tredje året av bachelor-graden sin, og har tidligere vurdert å stille til arbeidsutvalget.

— Det er flere grunner til at jeg stiller, men først og fremst er det fordi jeg synes det er svært spennende å jobbe for studentene opp mot ledelsen ved HiOA at jeg vil gjøre det et år på heltid. Jeg vil utvikle meg, og jeg mener jeg er den rette til å gjøre denne jobben, har hun tidligere uttalt til Khrono.

Hun er veldig klar på hva hun mener at blir viktig for parlamentet framover.

— Parlamentet må bli enda mer tydelig for den enkelte student på høgskolen. Det er mange som ikke vet hvem vi er, og hva vi driver med, så vi er ikke gode nok på å få vanlige studenter til å relatere seg til studentpolitikken - jeg tror dette er viktig å endre.

Vil jobbe med Strategi 2024

Rune Keisuke Kosaka er den andre kandidaten til ledervervet.

Hvorfor vil du lede Studentparlamentet det neste året?

— Det er et vanskelig spørsmål. Jeg gikk mange runder med meg selv og med andre. Jeg ønsker å bidra til å gjøre parlamentet så godt som mulig. Det er en spennende periode med universitetssatsning og Strategi 2024, uttalte han til Khrono i starten av mars, før han legger til:

— Strategien blir riktignok vedtatt før det nye arbeidsutvalget tiltrer, men jeg tror den vil bli revidert kontinuerlig og være mulig å påvirke fremover også.

Utelukker ikke at penger er et motiv for å stille

Leder i valgkomiteen som skal vurdere kandidatene, Ane Larsen Mjøen, er veldig fornøyd med at det er så mange kandidater som stiller til valg.

Spesielt mange flere enn tidligere er det som stiller til høgskolestyret. På spørsmål om hvorvidt dette er fordi honorarene til høgskolestyret er betydelig høyere i år enn tidligere år, sier Mjøen at det ikke er utenkelig. 

Les også: Dobler honoraret til styreleder

— Man skal ikke utelukke det. Uansett er jeg glad for at det er kandidater til alle verv og konkurranse om nesten alle vervene, sier hun. Det er slett ikke hver gang det melder seg kandidater til alle verv. 

Etter at Kunnskapsdepartementet før jul endret satsene på styrehonorarer på alle statlige universiteter og høgskoler, får styremedlemmene ved HiOA utbetalt mellom 123.000 og 150.000 kroner i året.

(Oppdatering 18. april. Tre av ni kandidater har nå trukket kandidaturene sine til Høgskolestyret. Se hvem i faktaboks)

Valgkomiteen gleder seg

—Vi gleder oss til å komme i gang. Det er nå jobben til valgkomiteen begynner, sier hun til Khrono fredag.

Også sittende leder i studentparlamentet, Sunniva Braathen, er fornøyd.

— Det har fungert å ha fokus på at flere skal engasjere seg, sier hun til Khrono.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS