Tidligere administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, tar kontorsted ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Tidligere administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, tar kontorsted ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Arvid Hallén til HiOA

Tidligere direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén,skal nå tilknyttes Høgskolen i Oslo og Akershus. — Hallén har en tung profil i forsknings-Norge, og vi tenker at han kan bistå oss med videreutvikling av HiOA, sier rektor Curt Rice.

Publisert   Sist oppdatert

Tidligere direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén, tilknyttes Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fra og med 1. september.

— Dette gir spennende muligheter. Å få en liten rolle i høgskolens arbeid for å utnytte muligheter og utfordringer er veldig interessant for meg, sier Hallén.

Han fylte 67 år i sommer og pensjoneres fra Forskningsrådet. Nå får han kontorplass på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og skal bidra med rådgivning og utredninger, i tillegg til at han også er styreleder for Høgskulen på Vestlandet, og sitter i styret til Copenhagen Business School.

John-Arne Røttingen overtok jobben etter Hallén i Forskningsrådet i mars i år. 

Les også: Røttingens første 100

Hallén har en tung profil i forsknings-Norge, og vi tenker at han kan bistå oss med videreutvikling av HiOA.

Curt Rice
Rektor, HiOA

— Jeg ser frem til dette. Jeg har ikke tenkt å legge inn årene helt, selv om jeg pensjonerer meg. Jeg har alltid vært opptatt av utviklingen i høgskole- og universitetssektoren og nå er det en betydelig forventning om at forskningen i høgskolesektoren styrkes, samtidig som den skal være praksisnær og styre profesjonsutøvelsen, sier Hallén, og legger til:

— Det er også interessant at HiOA har trukket tidligere forskningsinstitutter inn i organisasjonen.

En glad rektor

Hallén skal ikke være ansatt ved HiOA, men vil ha en tilknytning gjennom kontorplass ved høgskolen. Til gjengjeld vil han være tilgjengelig for å bistå med rådgivning og utredninger i inntil 20 prosent.

— Arvid Hallén har gjennom mange år vært en av de viktigste sentrale personer i Forskningsrådet, og det er med stor glede jeg ser at han gjør seg tilgjengelig for oss på denne måten, sier rektor Curt Rice.

Rice mener Hallén vil kunne være nyttig i etableringen av universitetet, gjennom sin ekspertise på å bygge opp forskningsmiljøer.

— Hallén har en tung profil i forsknings-Norge, og vi tenker at han kan bistå oss med videreutvikling av HiOA. Spesielt når det gjelder ekspertise på forskningsadministrasjon, ekstern finansiering og samarbeid med andre institusjoner, fortsetter Rice.