Ny studentledelse på Høgskolen i Østfold: Læringsmiljøutvalgsansvarlig Sarah Lunner, leder Preben Reinaas Rotlid, utdanningskvalitetsansvarlig Fahad Said, nesteleder Per Oscar Wærnes og organisasjonskonsulent Elise Ager. Foto: Privat
Ny studentledelse på Høgskolen i Østfold: Læringsmiljøutvalgsansvarlig Sarah Lunner, leder Preben Reinaas Rotlid, utdanningskvalitetsansvarlig Fahad Said, nesteleder Per Oscar Wærnes og organisasjonskonsulent Elise Ager. Foto: Privat

Ny studentleder i Østfold vil gjøre det lettere å engasjere seg

Valg. Preben Reinaas Rotlid er valgt som ny studentleder for Høgskolen i Østfold.

Publisert

7. juni ble det valgt ny studentledelse på Høgskolen Studentparlament, Høgskolen i Østfold (HiØ). 21 år gamle Preben Reinaas Rotlid er valgt som leder av Studentparlamentet i Østfold.

Dette blir veldig spennende.

Preben Reinaas Rotlid

— Dette blir veldig spennende. Jeg har vært med i parlamentet en god stund, og nå ser jeg fram til å jobbe på fulltid for studentene, sier Rotlid til Khrono.

Skal være lavterskel

Rotlid har erfaring som programtillitsvalgt og studentrådsleder for lærerutdanningen på Høgskolen i Østfold. Han har allerede sittet et halvt år i ledelsen, eller arbeidsutvalget, til Studentparlamentet, som læringsmiljøansvarlig, etter å ha blitt supplert inn.

Han studerer for å bli grunnskolelærer for 5.-10. trinn og er akkurat ferdig med en bachelorgrad.

— Hva blir viktig for deg det neste året?

— Å få økt engasjementet på Høgskolen i Østfold og gjøre det lettere å engasjere seg. Det skal være gøy og lavterskel. Vi må ta til oss at Høgskolen i Østfold skårte dårlig på Studiebarometeret, særlig på medvirkning. Vi i Studentparlamentet må ta vår del av ansvaret, samtidig som vi vil legge press på de ansatte, sier han.

Profesjonalisering

— Hvorfor har dette vært en utfordring så langt?

— Det er vanskelig å si. Det kan være vi ikke er synlige nok. I vår begynte vi for første gang å utarbeide politikk gjennom resolusjoner. Det synes jeg er bra, sier han.

— Så dere har ikke hatt politiske plattformer eller lignende før?

— Vi har hatt gode politiske diskusjoner, men ingen nedskrevne dokumenter. Det er viktig at vi nå har fått det inn, sier han.

— Så det skjer en profesjonalisering nå?

— Ja, egentlig, sier han.

Kun en tillitsvalgt på fulltid

På Høgskolen i Østfold sitter kun leder på fulltid. Nestleder har verv på 50 prosent og de andre jobber frivillig.

I tillegg til Preben Reinaas Rotlid består det nyvalgte arbeidsutvalget av Per Oscar Wærnes (nestleder), Fahad Said (utdanningskvalitetsansvarlig) og Sarah Lunner (læringsmiljøutvalgsansvarlig).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS