KHRONO PRESENTERER: FRA START TIL SLUTT

Herman er ferdig med sitt første semester. Dette tenker han om studentlivet

Khrono følger studieløpet til 20 år gamle Herman Snilsberg, som studerer ved Høgskulen på Vestlandet, fra start til slutt.

Herman Snilsberg vil anbefale idrett- og kroppsøvingsstudier ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) på det sterkeste.
Publisert

— Det første semesteret som student på Stord har vært uhørt positivt, sier Herman Snilsberg.

20-åringen er en av to studenter som Khrono har planer om å følge gjennom hele studietiden. Den andre er Astrid Utheim Aune, som studerer ved Universitetet i Oslo.

Da Khrono intervjuet Snilsberg i september, var det en spent førsteårsstudent vi fikk i tale.

— Det å være student og ta fatt på høyere utdanning ser jeg på som et svært dannende steg i livet, sa 20-åringen den gangen.

Sosial suksess

Når vi nå skriver desember, er det en fortsatt motivert Snilsberg som forteller om et spennende første semester som HVL-student.

— Jeg har deltatt på mange ulike aktiviteter, vært med på turer og generelt sett hatt svært mange gode opplevelser både på og utenfor høgskolen, sier Snilsberg.

Herman Snilsberg, her fotografert på fotballbanen på Rommetveit på Stord.

Han er særlig opptatt av å formidle det sosiale utbyttet han har hatt i løpet av det første semesteret. Snilsberg har bodd på studenthjemmet «Heimen» sammen med flere andre studenter, og miljøet her er upåklagelig, skal vi tro Snilsberg.

— Her har vi uendelig med valgmuligheter når det kommer til sosiale sammenkomster og felles aktiviteter. Det er så å si umulig å unngå hverandre i et slikt miljø som vi har her, og jeg vil karakterisere det som svært inkluderende på alle mulige måter, skryter Snilsberg.

Festligheter

Når han får spørsmål om å trekke frem en spesiell hendelse fra de første månedene som student, er svaret at da måtte han nevnt alt som har skjedd.

— Det er vanskelig å plukke ut noe konkret. Skulle jeg nevnt noe, måtte jeg nevnt alt det andre også, og det ville tatt hele dagen.

— Alt fra turer med klasse og festligheter på skolen, det er mye å velge i. Det første semesteret har virkelig levd opp til forventningene, og mer enn det, hvis det er lov å si, smiler Snilsberg.

Kommer med anbefaling

I september sa Snilsberg at han ikke hadde noe konkret plan om hva han ville utdanne seg som eller jobbe som etter endt utdanning.

— Hva er status nå?

— Jeg har fortsatt ingen konkret yrkesplan, men jeg føler at jeg har videreutviklet meg som person og anser meg selv som mer skikket til å jobbe med det jeg til slutt ender opp med en gang i fremtiden. Med utgangspunkt i det, er det enklere å ta valg for fremtiden, svarer Snilsberg, som på det sterkeste ønsker å anbefale idretts- og aktivitetsglade kommende studenter å vurdere Stord som en mulighet.

— Jeg trives i hvert fall svært godt her så langt, slutter Snilsberg.

Powered by Labrador CMS