arbeidsliv

Her er studentenes favoritter i arbeidslivet

13.000 studenter er spurt om hvor de vil helst ønsker å jobbe. Det finnes få representanter for akademia på listen.

Studentene har svart på hvor de vil arbeide om de får velge på aller øverste hylle.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen universiteter og høgskoler er å finne på pallen som attraktive arbeidsgivere i årets Student Survey, fra rekrutteringsbyrået Universum.

Studenter fra humaniora, naturvitenskapelige fag, IT-studenter og jusstudenter har rangerer sine drømmearbeidsgivere i undersøkelsen.

Ikke i noen av kategoriene er akademia på pallen – men Universitetet i Oslo (UiO) er på en respektabel fjerdeplass blant humaniorastudentene.

Her må UiO se seg slått av Oslo kommune, NRK og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

UiS nr 32

Kunnskapsdepartementet kommer på en 7. plass blant humaniorastudentene. Universitetet i Bergen på en 13. plass, NTNU kommer som nr 16, mens vi finner Universitetet i Stavanger på plass nr 32 av de 50 på lista når det gjelder attraktivitet som arbeidsgiver.

— Jeg registrerer at det er fire universitet inne på topp 30-lista til humaniorastudentene, og at UiS er blant disse. I tillegg ser jeg at humaniora-studentene ønsker å jobbe i offentlig sektor eller i frivillige organisasjoner, i motsetning til de fleste andre gruppene som i hovedsak foretrekker private bedrifter.

Det skriver prorektor for utdanning, Astrid Birgitte Eggen, i en epost til Khrono.

Sintef best

I de øvrige kategoriene er det lenger mellom forsknings- og undervisningsinstitusjoner som drømmearbeidsgivere. Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo kommer på 31. plass i kategorien juss. Det er ingen andre juridiske fakultet med på listen.

Sintef kommer på 30. plass i kategorien IT, men på sjetteplass i kategorien for ingeniør- og naturvitenskap.

Jon Kjetil Brandt er employer brand manager i Sintef. Han sier deres rekrutteringsarbeid er et langsiktig arbeid fundamentert på egenart, strategi og samfunnsoppdrag.

— Men vi synes det er veldig hyggelig at vi gjør det så bra i slike undersøkelser. Vi har blant annet blitt kåret til nummer 1 i Karrierebarrometeret fire år på rad, sier Brandt.

Han sier at den viktigste måten Sintef måler om de lyktes med sitt rekrutteringsarbeid, er å se på kvaliteten på alle søkerne de årlig har. Undersøkelser som den fra Universum blir brukt som et supplement til det strategiske rekrutteringsarbeidet.

Hele 55 prosent av forskerne ved Sintef har doktorgrad, og de aller fleste andre har mastergrad.

— Det er utrolig mange flinke studenter som søker seg til Sintef, både som sommerforskere og i ordinære stillinger. Dette er mennesker som har tatt et bevisst valg på hvordan de ønsker å bruke sin kunnskap og hvilken utviklingsmuligheter de ønsker deg av en framtidig arbeidsgiver, sier Brandt.

Google og DNB

Vel 13.000 studenter har deltatt i undersøkelsen. Universum gjennomfører en landsomfattende kandidatundersøkelse hvert år, med studenter fra 26 utdanningsinstitusjoner i Norge. Studentene får fjorårets lister, og rangerer virksomhetene som står på den. De kan også legge til arbeidsgivere de ser på som attraktive. Studentene svarer også på hva som er viktig når de skal velge fremtidig arbeidsgiver.

Totalt sett er resultatene som de har vært de siste årene: Jusstudenter vil til politiet, IT-studenter til Google og økonomistudentene ønsker å arbeide i DNB.

Her kan du se resten av listene

Powered by Labrador CMS