Related articles
-
Slutten på Fulbright i en ny verdensorden?
Takket være Fulbright-stipendet sto vår familie på fire pakket og klare til et forskningsopphold i USA. Etter Trumps valgseier skal alle søknader gjennomgås på nytt. Hva det innebærer, vet vi ikke.
-
Vi trenger en nasjonal tverrsektoriell strategi for å tiltrekke oss internasjonale talenter
Norge trenger høykompetent hjernekraft. Å tiltrekke flere motiverte og engasjerte internasjonale studenter til norske universiteter og høyskoler er noe av det smarteste vi kan gjøre.
-
Om rett og plikt til norskopplæring i akademia
Diskusjonen om rett og plikt til norskopplæring i akademia har til no i for stor grad vore eit spørsmål om domenegjenerobring for norsk fagspråk. Norskkrava er også ei styrking av rettane til ei gruppe arbeidsinnvandrarar.
-
Studentutveksling som salderingspost?
Institusjoner som legger godt til rette for utveksling, vil nå etter den nye finansieringsmodellen bli straffet økonomisk for dette.
-
Om å stå støtt i en krevende tid
Forskning uten politisk styring har gjort USA til forskningens frontløper og driveren av ny teknologi. Den endrede politikken vi ser nå kan svekke deres posisjon raskt og effektivt. Hvordan bør vi svare?
-
Geopolitisk spenning påvirker også forskere innenfor humaniora og samfunnsvitenskap
Forskere som studerer kultur og politikk opplever egne utfordringer knyttet til sikkerhet, akademisk frihet og internasjonalt samarbeid. Mye tyder på at disse fagene vil oppleve økt press i mange land, i tiden som kommer.