Nasjonal kampanjeleder i Verdensdagen for psykisk helse, Le Hang Duong, delte ut prisen til SiO Helse-leder Kari Jussie Lønning på Pilestredet.
Nasjonal kampanjeleder i Verdensdagen for psykisk helse, Le Hang Duong, delte ut prisen til SiO Helse-leder Kari Jussie Lønning på Pilestredet.

Pris til SiO for kaffekampanje

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har fått pris for kampanjen #coffeesharing, som ble lansert på Verdensdagen for psykisk helse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) vant Kreativitetsprisen for sitt bidrag til Verdensdagen for psykisk helse. De ønsket å gjøre noe med at mange studenter opplever overgangen til studentlivet som vanskelig. Derfor hadde de en dag med konseptet #coffeesharing på sine serveringssteder.

Nådde et stort publikum

I 2016 ble det satt rekord i Norge med til sammen 900 arrangementer på Verdensdagen for psykisk helse.

Le Hang Doung, nasjonal kampanjeleder i Verdensdagen for psykisk helse, delte ut hedersprisen og sier at SiOs konsept utmerket seg blant disse med sin kreative bruk av sosiale medier for å spre budskapet om psykisk helse blant studenter.

— Konseptet #coffeesharing fikk studentene til å bli oppmerksomme på hvordan de kan ta grep om egen og medstudenters psykiske helse. Arbeidsgruppen tok i bruk egne ressurser og nådde et stort publikum gjennom fysiske møter og på sosiale og tradisjonelle medier, sier Duong.

Vi visste vi burde markere noe innen psykisk helse, fordi vi vet vi har mange studenter som trenger hjelp innenfor dette.

Kari Jussie Lønning

Inspirasjon til videre arbeid

Leder for SiO Helse, Kari Jussie Lønning, mottok i dag, 15. februar, prisen på vegne av SiO. Hun sier at de er svært takknemlige og glade for prisen. Den gir inspirasjon til å jobbe videre med kampanjer og andre tiltak som kan bidra til bedre psykisk helse blant studentene.

Under utdelingen trakk Lønning fram at hun hadde fått spørsmål om hvem Samskipnaden hadde leid inn til kampanjen. Hun kunne stolt si at dette var noe de hadde gjort helt selv.

— Vi visste vi burde markere noe innen psykisk helse, fordi vi vet vi har mange studenter som trenger hjelp innenfor dette. Vi vil vise at det er vanlig og normalt å ha utfordringer med psyken, sier Lønning.

Pris for kreativitet

Hun synes det er spesielt hyggelig å motta en pris som ikke kun går på faglig innhold.

— I helsesektoren, og som lege, er man vant til å være faglig, korrekt og presis. Da er det ekstra hyggelig å få en pris for kreativitet også. Vi skal tørre å være alt, forteller Lønning.

Student Elisabeth Maria Berli ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som også jobbet med selve verdensdagen, er en av dem som møtte opp til prisutdelingen. Hun synes SiO gjorde en god jobb med sin kampanje. 

— Det er veldig fint at SiO får pris. Psykisk helse er viktig å sette fokus på blant studentene, sier hun.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS