Her, i den japanske hovedstaden Tokyo, sitter den norske studenten Ingrid Martinussen fengslet. 32-åringen skal ha blitt arrestert 20. november og broren forteller at familien fortsatt ikke har fått kommunisere med henne.
Her, i den japanske hovedstaden Tokyo, sitter den norske studenten Ingrid Martinussen fengslet. 32-åringen skal ha blitt arrestert 20. november og broren forteller at familien fortsatt ikke har fått kommunisere med henne.

Norsk student fengslet i Japan

Japan. Norske Ingrid Martinussen (32) har sittet i fengslet i Tokyo i Japan siden 20. november.

Publisert Oppdatert

— Vi kan bekrefte at en norsk borger er fengslet i Japan. Vi yter konsulær bistand på vanlig måte, blant annet gjennom å besøke fengselet.

Foreldrene våre er veldig bekymret for helsen hennes

Bjarte Martinussen

Det sier pressevakt i Utenriksdepartementet (UD), Ane Lunde, til VG lørdag formiddag.

Ble arrestert 20. november

Den norske studenten som sitter fengslet i Tokyo er 32 år gamle Ingrid Martinussen. Det bekrefter avtroppende leder for studentorganisasjonen ANSA i Tokyo, Stian Šmakić Sopp, overfor VG.

Martinussen studerer til vanlig ved Sophia University i den japanske hovedstaden.

Sopp sier at han mottok en samtale fra kvinnens søster 26. november, med informasjon om at den kvinnelige studenten hadde blitt arrestert av politiet 20. november.

Kvinnens bror: — Bekymret for helsen hennes

Martinussen skulle ifølge Sopp ha planlagt å stille som styremedlem på studentorganisasjonens landsmøte 8. november, men hun dukket ikke opp, og svarte heller ikke på meldinger.

Kvinnens bror, Bjarne Martinussen (35), forteller at familien ble kontaktet av den norske ambassaden i Tokyo 22. november.

— Foreldrene våre er veldig bekymret for helsen hennes. Verken vi eller ambassaden har fått kommunisere med henne, sier broren, til VG.

President i ANSA, Hannah Flood, sier til Khrono at de ikke har noe mer informasjon om saken annet enn den Sopp har kommer med.

— Vi er i dialog med Martinussen-familien, sier Flood i en kort kommentar.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS