Fusjon Ås og Oslo handelshøyskoler

Handelshøyskolene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og NMBU i Ås kan slås sammen, mener professor Øystein Strøm ved Handelshøyskolen ved HiOA.

Publisert Oppdatert

Her er et forslag for å redusere tallet på utdanninger i landet: Handelshøyskolene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og NMBU i Ås slås sammen i en felles handelshøyskole.

Hva er fordelene? En felles handelshøyskole ha et større fagmiljø og dermed mer synlig på den nasjonale og internasjonale arena. Et større fagmiljø kan i seg selv tiltrekke bedre søkere til stillinger og bedre søkere til utdanningene. Begge handelshøyskolene har masterutdanninger, men HH-Ås har også doktorgradsutdanning.

En samling vil kunne styrke doktorgradsutdanningen ved den felles institusjonen. En samling vil også kunne tilby et bredere studietilbud og gi bedre studentoppfølging. Dette siste er spesielt viktig for HH-Oslo, siden vi har 35 studenter pr. faglig ansatt. Det er Norgesrekord. Forskningsbasert undervisning blir lettere å realisere.

Jeg går ikke inn på ulempene her. Motstandere finner flere enn det jeg klarer i alle fall. Men en hindring kan være at HiOA ennå er en høyskole, NMBU et universitet. Men høyskolestatusen er vel snart et tilbakelagt stadium for HiOAs vedkommende.

Og hvorfor ikke samle den nye handelshøyskolen i et eget fakultet?​

Og hvorfor ikke samle den nye handels-høyskolen i et eget fakultet?​

Øystein Strøm

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS