Helene Olafsen under finalen av «Mesternes mester». Olafsen har gjennom sesongen imponert i flere øvelser. Foto: NRK

HiOA-Helene ble nummer to i «Mesternes mester»

Tidligere verdensmester i snøbrettcross og lærerstudent, Helene Olafsen (27), har de siste to månedene utmerket seg i NRKs «Mesternes mester». I kveld kjempet hun om å bli den første kvinnelige vinneren av konkurransen, men endte til slutt på andreplass.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Helene Olafsen, var en av deltakerne som tok seg til finale i årets sesong av NRKs «Mesternes mester». 

I kveldens finale, lørdag 18. mars, konkurrerte Helene Olafsen mot Tonje Sørli og Anders Jacobsen om den gjeve mestertittelen. Her ble Anders Jacobsen vinner av NRK-programmet, mens Olafsen kom på andreplass.

De tre deltakerne måtte først gjennom en klatreøvelse og en jaktstart, bestående av øvelsene «skranken», «jerngrep» og «90 grader», der Olafsen og Jacobsen gikk videre til den siste finaleøvelsen.

Her var det jevnt mellom de to tidligere toppidrettsutøverne, og Olafsen så til tider ut til å vinne, men til slutt var det Jacobsen som sto igjen som vinner av årets sesong med «Mesternes mester».

Les også: Tilfeldig at hun ble lærerstudent

Det er ganske så kult at jeg har tatt to rekorder, spesielt når man ser hvem som er nedover på listene.

Helene Olafsen

Slo Thor Hushovd sin rekord

Olafsen er den yngste deltakeren som har vært med i programmet. I løpet av årets sesong har hun også imponert med å sette rekord i øvelsene «skranken» og «kronidioten». Her slo hun Anne Jahren og Thor Hushovd sine tidligere rekorder.

— Det er ganske så kult at jeg har tatt to rekorder, spesielt når man ser hvem som er nedover på listene, sier hun.

(Helene Olafsen i en øvelse under årets finale. Foto: NRK)

— Mange røverhistorier

Olafsen beskriver deltakelsen i reality-programmet som en opplevelse for livet, og forteller at hun fikk gode venner.

— Måltidene på kvelden var et av høydepunktene. Her ble det mange røverhistorier, sier lærerstudenten.

Hun forteller også at hun ikke visste så godt hva hun gikk til før konkurransen startet.

— Deltakelsen var ikke slik jeg så for meg på forhånd. Jeg gikk ganske uforberedt inn i konkurransen, så opplevelsen var mye bedre enn jeg kunne tenkt meg, sier hun.

Olafsen mener at «Mesternes mester» er et ektefølt program hvor mesteparten av det man ser på tv stemmer. Den tidligere verdensmesteren har fått god respons fra seerne i tiden hun har vært på tv-skjermen, blant annet i sosiale medier.

— Responsen har vært overveldende. Jeg vil takke alle som har heiet på meg, sier hun.

Lite tid til studiene

Olafsen trives som student på grunnskolelærerutdanningen ved HiOA. Hun trekker fram den gode relasjonen mellom forelesere og studenter som svært positivt.

— Vi har en fantastisk klasse med et unikt miljø. Vi hadde blant annet julebord hjemme hos den ene foreleseren vår, sier lærerstudenten.

Men den tidligere snøbrettcrosskjøreren har mange prosjekter gående, noe som tidvis gjør det vanskelig å være student.

— Jeg er nok ikke den mest strukturerte studenten. Jeg er ikke den som leser mest og jevnest, men er mer en skippertaksstudent, forklarer hun.

Karrierepunktum

På grunn av skader måtte Olafsen legge opp som profesjonell snøbrettkjører. Hun hadde sin siste skade våren 2015, og tok sommeren 2016 beslutningen om å legge konkurransebrettet på hylla.

Hun forteller at det var trist å legge opp som toppidrettsutøver, og beskriver karrieren som fylt av oppturer og nedturer. Olafsen har blant annet vunnet gull og bronse i VM, deltatt i OL og tatt sølv i prestisjefylte X Games.

— Den sommeren var den første på fem år hvor jeg ikke hadde gått på krykker. Jeg fant ut at det betydde mer for meg å kunne være aktiv, og kjøre snowboard og leke resten av livet, enn å satse alt på neste OL, forteller hun.

— Hva er ditt beste minne fra snøbrettkarrieren?


— Rent resultatmessig er det bronsemedaljen i VM i 2013. Da fikk både lagkompisen min og jeg medalje. Før dette hadde vi vært gjennom mye motgang, så det var en stor opplevelse, svarer hun.
 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS