Første kull med fysio-mastere ferdige
Kun 11 av kullet på 18 som tok master i fysioterapi på Høgskolen i Oslo og Akershus fullførte på normert tid, men studieleder Margreth Grotle er strålende fornøyd. Det samme er studentene.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det første kullet som startet på master fysioterapi for to år siden ved Høgskolen i Oslo og Akershus, er nå uteksaminert. 11 av kullet på 18 tok siste eksamen i fysioterapi på normert tid. Torsdag kveld feiret de.
De siste sju trenger noe mer tid på skrivingen av masteroppgaven og skal gå opp til eksamen i november. Allikevel er studieleder for masterutdanningen og professor ved institutt for fysioterapi, Margreth Grotle, strålende fornøyd:
— Dette har vært veldig spennende og er en stor suksess. Vi har jobbet hardt, studentene har jobbet hardt, og det med gode resultater, sier hun og forklarer de forsinkede:
— Å skrive en masteroppgave på 60 studiepoeng på knappe ni måneder er hardt, og jeg er imponert over dem som har klart det.
Studielederen forteller at det har vært gjennomført jevnlige seminarer samtidig med skrivingen andre året.
Å skrive en masteroppgave på 60 studiepoeng på knappe ni måneder er hardt, og jeg er imponert over dem som har klart det.
Margreth Grotle
— Dersom det programmet følges så kommer man i mål 15. mai, sier Grotle.
Godt både faglig og sosialt
De ferske masterkandidatene er også fornøyde. Ørjan Vigdal (28) tok bachelor i fysioterapi ved Høgskolen i Bergen og jobbet noen år før han begynte på masteren.
— Vi visste ikke helt hva vi gikk til når vi startet på et helt nytt opplegg som dette, men det har gått bra og vi har vært heldige med lærere som har stått på for å gi oss god kvalitet, sier han.
Studentene har benyttet to kontorer i Pilestredet 50 og Vigdal er fornøyd med kominasjonen mellom det faglige og det sosiale.
— Hva kunne vært bedre?
— Det må være de helt enkle administrative småtingene, men det er helt naturlig med noen få barnesykdommer, svarer han etter å ha tenkt seg nøye om, og legger til at han har kost seg på studiet.
Studentene forteller at mange av dem har fått fast jobb allerede, og Ørjan Vigdal kommer til å fortsette 50 prosent på den private klinikken han jobbet på fra før, og vil jobbe den andre halvdelen på BACE på HiOA, et forskningsprosjekt innen ryggplager for eldre.
— Så jeg er ute etter eldre mennesker med vondt i ryggen, etterlyser han.
God teori for klinikere
Marie Udnesseter Lie (26, bildet) er utdannet fysioterapeut fra Metropol i København.
— Da jeg hørte om denne masteren var det midt i blinken, og det har den vært også - helt perfekt med bra forelesere og god oppfølging, sier hun.
— Har du noen oppfordringer til andre fysioterapeuter som vurderer mer enn bachelor?
— Uansett om du vil forske eller bli en bedre kliniker, så er det et supert studie, selv om det er mye teori, avslutter hun.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!