ny jobb

Går fra OsloMet til VID

Direktør for utdanning ved OsloMet, Marianne Brattland, går til VID vitenskapelige høgskole.

Direktør for utdanning ved OsloMet, Marianne Brattland.
Direktør for utdanning ved OsloMet, Marianne Brattland.
Publisert Oppdatert

Marianne Brattland blir direktør for administrasjon ved VID vitenskapelige høgskole fra 1. september.

Fakta

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring.

Høgskolen driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Høgskolen tilbyr cirka 50 studieprogram på bachelor-, master- og ph.d.-nivå og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid.

Høgskolen har cirka 4800 studenter, 470 ansatte og studiesteder i Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes og Tromsø.

Bokstavene VID står for: Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Kilde: vid.no

Det skjer etter sju år ved OsloMet, der hun nå har stillingen som direktør for utdanning.

— Motivasjonen for å starte på det som den gang var Høgskolen i Oslo og Akershus var ambisjonen om å bli universitet. Det har vært en fantastisk reise som jeg er takknemlig for å ha vært med på. Etter 7 år ved OsloMet gleder jeg meg til nye utfordringer, skriver Brattland på sin Facebook-profil.

Store utviklingsoppgaver

Hun påpeker at VID er inne i en spennende vekstfase.

— Jeg er svært takknemlig for denne muligheten, og gleder meg til å bli bedre kjent med VIDs studenter og ansatte. VID er inne i en vekstfase og står overfor spennende utviklingsoppgaver de neste årene med blant annet tre campusprosjekter og økt fokus på digitalisering. Jeg ser frem til arbeidsoppgavene som venter, sier Brattland på VIDs nettsider.

Brattland tar over stillingen etter Ståle Søbye, som blir direktør for økonomi, finans og verdiforvaltning i stiftelsen Diakonhjemmet.

I fjor sommer sluttet tidligere rektor Ingunn Moser ved VID for å bli forstander i stiftelsen Diakonhjemmet. I desember i fjor ble Bård Mæland ansatt som rektor etter Moser.

Brattland skal lede Avdeling for administrasjon og virksomhetsutvikling og ha det daglige, overordnede ansvaret for økonomi og virksomhetsstyring, ifølge VIDs nettside. I alt er det 35 ansatte i seksjonene som hører inn under avdelingen.

Glad for å få henne med

Bård Mæland er glad for ansettelsen av Brattland som ny direktør for administrasjon.

— VID er heldige som nå får Marianne Brattland som ny direktør. Hun har svært relevant erfaring fra OsloMet og forlagsbransjen, og er en utviklingsorientert, tydelig og involverende leder. Med de omfattende utviklingsprosjektene vi har gående innenfor den nye direktørens ansvarsområder, trenger vi en person med den erfaringen og profilen som Brattland har.

Marianne Brattland kom til daværende Høgskolen i Oslo og Akershus i 2013 fra stillingen som forlagssjef i Aschehoug forlag, og før det som administrerende direktør i Kunnskapsforlaget. Hun sitter også i styret til studentsamskipnaden SiO.

Powered by Labrador CMS