Hard kamp rundt fusjon i Stavanger

Med knappest mulig margin og mot de ansattes stemmer har styret ved Universitetet i Stavanger sagt ja til fortsatt fusjonssamtaler med Høgskolen Stord/Haugesund.

Publisert Oppdatert

(Saken blir oppdatert)

Styret for Universitetet i Stavanger vedtok i dag med knappest mulig flertall, 6 mot 5 stemmer, å fortsette forhandlingene om en felles fusjonsplattform med Høgskolen Stord/Haugesund.

I slutten av mai tok Universitetet i Stavanger (UiS) og Høgskolen Stord/Haugesund (HSH) timeout i forhandlingene seg i mellom om en mulig framtidig fusjon.

Deretter ble de kalt inn på teppet hos kunnskapsministeren, der de fikk beskjed om at hans forventninger til at de to skal lykkes, er høye.

Les også:

I forrige uke sa HSH et klart ja til fortsatt fusjonssamler. UiS har i dag med knappest mulig margin også gitt fusjonsarbeidet sin tilslutning.

Meget knapp rektor

— Vi hadde gode diskusjoner i styret, hvor saken ble belyst fra flere sider. Det var et knapt flertall for å fortsette prosessen. Styrevedtaket gir oss imidlertid et klart mandat og en kort frist for å komme i mål med forhandlingene. Mye av fusjonsplattformen er allerede på plass. Vi vil nå gå i dialog med HSH for å sluttføre forhandlingene, sier rektor og styreleder Marit Boyesen ved UiS, i en pressemelding fra universitetet.

På grunn av de pågående forhandlingene vil ikke Boyesen kommentere saken ytterligere nå.

Mot de ansattes stemmer

Det var rektor, prorektor, én studentrepresentant og tre eksterne representanter som utgjorde flertallet.

De ansattes representanter stemte mot fusjonen.

Styret gjorde følgende vedtak

I en pressemelding går det fram at styret ved UiS gjorde følgende vedtak:

1. Styret går inn for å fortsette fusjonsforhandlingene med HSH.

2. Styret ber forhandlingsutvalget ved UiS sørge for at fusjonsplattformen mellom HSH og UiS inneholder en utvetydig og klar konkretisering av følgende prinsipper for fusjon:

  • Prinsippet om full integrering av like utdanninger og fagmiljøer i felles enheter
  • Prinsippet om en organisasjonsstruktur med gjennomgående styrings-, ledelses- og rapporteringslinjer som fremmer faglig integrering og oppbygging av robuste fagmiljøer
  • Prinsippet om økt forskningsinnsats og oppbygging av forskningskompetanse som utviklingsretning.

3. Styret legger til grunn at institusjonsnavnet blir Universitetet i Stavanger med forkortelse UiS, men at fusjonen signaliserer noe nytt ved at dagens UiS-logo, som består av et symbol og navnetrekk, får en tilføyelse med navnene på de tre studiestedene: STAVANGER HAUGESUND STORD.

4. Styret forutsetter at det er enighet mellom partene om en fusjonsplattform med fusjonsdato 1.1.16 innen fredag 19. juni 2015, som kommer til behandling i ekstraordinære møter i de to institusjonsstyrene i påfølgende uke (mellom 21.-26.6.) og med mål om kongelig resolusjon om fusjon i statsråd så snart som mulig i august måned.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS