Partene i fusjonsforhandlingene på sørvestlandet har hatt pause.
Partene i fusjonsforhandlingene på sørvestlandet har hatt pause.

Stord/Haugesund vil snakke mer med UiS

Styret til Stord/Haugesund vil ha fusjon med Universitetet i Stavanger, men poengterer at den nye institusjonen bør få nytt navn.

Publisert Oppdatert

Torsdag diskuterte styret i Stord/Haugesund utfordringene som har dukket opp i fusjonssamtalene med Universitetet i Stavanger (UiS).

Styret vedtok at de ønsker å gå videre med samtalene, tross problemene som har dukket opp.

I slutten av mai tok Høgskolen Stord/Haugesund og Universitetet i Stavanger timeout i fusjonssamtalene. De to institusjonene har støtt på flere problemer, og tirsdag denne uken var de inne på teppet hos kunnskapsministeren.

Les også: Strid om valgt eller tilsatt rektor gir fusjonstrøbbel

Tre timer fusjonsdebatt

I tre timer diskuterte høgskolestyret saken «Fusjonsprosessen – status og vidare framdrift». På høgskolens hjemmesider presenteres styrets vedtak: 

«Styret er positiv til vidare forhandlingar om en felles fusjonsplattform. Styret ber rektor føre vidare dialog med rektor ved UiS.

Styret er fortsatt av den oppfatning at det nye universitetet blir gitt et nytt navn. Styret kan akseptere at det nye universitetet beholder navnet UiS, med et tillegg som symboliserer noe nytt/inkluderer de to nye kampusene. Faglig og administrativ organisering må sikre stedlig ledelse og rammer for videreutvikling av tre levende kampus.»

— Bra debatt i styret

Rektor og styreleder Liv Reidun Grimstvedt melder om gode diskusjoner styret på hsh.no:

— Ja, jeg synes vi har hatt konstruktive diskusjoner og gode innspill. Vi vet at det er gjort veldig mye godt arbeid på faglig og administrativ side så langt i prosessen, og det er forventninger om at vi skal komme i mål med en felles fusjonsplattform både fra kunnskapsministeren, regionen vår, og våre ansatte og studenter, sier rektor og styreleder Liv Reidun Grimstvedt i HSH.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS