Rektor vil ha kritiske ytringer

— Ingen skal være redde for å uttale seg kritisk om utviklingen på høgskolen eller til ledelsen og bruke sin ytringsfrihet innenfor dennes grense, sa rektor Kari Toverud Jensen i samtale med kritiker og professor Anders Breidlid på direktesendt FørFredag på HiOAs web-tv torsdag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Sendingen ser du i opptak nederst i saken - saken er oppdatert med tall.)

Torsdag ettermiddag relanserte Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) konseptet FørFredag, nå i en ny form. En times direktesendt web-tv, med blant annet paneldebatt mellom rektor Kari Toverud Jensen, høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø og professor Anders Breidlid.

I tillegg var det lagt opp til interaktivitet i form av en cover it live-løsning som gjorde at ansatte og studenter kunne stille spørsmål til de i studio både før, under, og også litt etter sending.

På HiOAs nettside om sendingen var det 274 sidevisninger i går, opplyser analysesjef Erik Stewart. Khrono sin forhåndssak om Førfredag hadde 118 sidevisninger, ca 50 av disse under sendingen. Den saken du leser nå, som er et referat fra sendingen, hadde 106 sidevisninger i går, Khronotall totalt 224. Tilsammen hadde førfredag saker ca 500 sidevisninger i går. 

Stian Hübener i Medieseksjonen opplyser i tillegg at det var 131 som klikket seg inn på selve sendingen når den gikk live i går. Senere kommer tall for hvor mange som har valgt å se saken i opptak.

Viktig med ytringsfrihet

— Det er viktig å få sagt for meg at det er helt avgjørende for høgskolens utvikling at vi har det høyt under taket og har en åpen meningsutveksling. Ingen skal være redde for å uttale seg kritisk om utviklingen på høgskolen eller til ledelsen og bruke sin ytringsfrihet innenfor dennes grense, sa rektor Toverud Jensen.

Uttalelsen kom som respons til Anders Breidlid som utfordret henne på nettopp dette spørsmål i studio.

Det er avgjørende for høgskolens utvikling at vi har det høyt under taket.

Kari Toverud Jensen

— Når jeg har uttalt meg kritisk i Khronos spalter, har jeg hørt om andre som ikke har turt å gjøre det samme under fullt navn. Det er en viktig sak for ledelsen å gripe fatt i sa Breidlid.

Toverud Jensen responderte med at hun var glad Breidlid tok det opp, fordi det var viktig for henne å få kommunisert at hun ønsker seg stor grad av åpenhet. Breidlid, som i sin tid var kritisk til HiOA-fusjonen er en av flere som har kritisert ledelsen ved høgskolen nå to år etter. I intervju i Khrono har han blant annet anklaget den vitenskapelige ledelsen for å være for usynlige og at de lar direktørene styre for mye.  

Blogger svar

Rektor Kari Toverud Jensen og prorektor Frode Eika Sandnes vil sette seg ned å blogge og svare på en del av spørsmålene som kom inn, som ikke ble besvart direkte i sendingen.

Sendingen ble arrangert av Avdeling for samfunnskontakt. Kjersti Thoresen og Hallvard Lavoll var programledere og guidet seerne gjennom sendingen. Bak kameraer og teknikk sto fem av medieseksjonens ivrige medarbeidere og sørget for sendingen.

— Dette var morsomt og inspirerende - og ikke minst ga samtalen med professor Anders Breidlid en rekke viktige innspill til ettertanke. Jeg opplevde atmosfæren i studio som avslappet og uformell. Det er selvfølgelig reaksjonen til våre seere som avgjør om dette er noe vi kan satse mer på, sier kari toverud etter endt sending.

Mange ulike tema

Gjennom samtalen først alene med høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø og rektor Kari Toverud Jensen og så også med professor på LUI, Anders Breidlid, til stede, guidet Kjersti Thoresen panel gjennom mange ulike temaer.

Kontakt med grasrota, fremmedgjøring, fusjon, direktørenes makt og rektoratets posisjon var bare noen av de ulike poengene panelet var innom.

Opptaket av hele sendingen kan du se her (klikk deg inn under), og spørsmålene som ble sendt inn, før, under og etter sending finner du på hioa.nos hjemmesider her.

Prorektor Frode Eika Sandnes snakket om langtidsplanene for forskning som har deadline 15.oktober. Khrono kommer tilbake med en egen sak om dette senere. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS