I tretten år har han spilt curling. Steffen Walstad satser mot OL i 2018 mens han studerer medier og kommunikasjon på HiOA. Foto: Privat

Hekta på curling

Steffen Walstad (24) er media-student på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og aktiv curling-spiller. Nå satser han hardt mot OL i Pyeongchang i 2018.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden høsten 2011 har Steffen Walstad studert Medier og kommunikasjon på HiOA, og er nå klar for å ta fatt på sjette, og siste, semester.

På fritiden spiller han viseskip (treer) på curling-laget Team Minera Skifer, og er på andrelaget i Norges landslagsgruppe. Etter 13 år på isen er han fortsatt ikke lei.

Sammen med broren

— Jeg var 11 år da jeg ble med broren min første gang, forteller Walstad.
Og etter det var han solgt. Oppdal-gutten har vunnet tre NM-sølv og representerte Norge i Japan med landslaget i januar 2012.

— De siste tre sesongene har jeg spilt på Team Minera Skifer, som blir spådd som det neste landslaget når «gamlegutta» gir seg. Vi ble historiske nå i oktober som tidenes første norske lag som kvalifiserte seg til sluttspill i sin første Canada-turnering, sier Walstad.

Jeg tror livet mitt vil toppe seg når jeg er 33, av en eller annen grunn.

Steffen Walstad

Ved siden av disse prestasjonene har Walstad vært i fem av de siste seks NM-finalene, og gikk på landsbasis ubeseiret som juniorspiller i fire år. Nå i desember representerte han Norge i Universiaden i Italia, som er OL for studenter og verdens nest største idrettsarrangement etter OL.

Det sosiale er viktig

Curling-sporten fikk sitt definitive gjennombrudd i Norge da det norske landslaget vant OL-gull i Salt Lake City i 2002. Etter dette har interessen økt og Walstad mener det sosiale, som i de fleste andre sporter, er en viktig grunn.

— Jeg ble tiltrukket til curling på grunn av det sosiale. Lagaspektet, det å få være del av et lag, er helt essensielt. I tillegg til alle opplevelsene, forteller han.

Walstad forteller at det beste er når hele laget er i form og bare kan leke seg fram til seier. Det desidert verste er når ingenting sitter og han føler seg som verdens største amatør.

Landslaget har tidligere fått mye oppmerksomhet for sitt spenstige valg av rutete bukser og disse liker Walstad svært godt.

— De rutete buksene er veldig behagelige. Tror det er noe mykt bomull eller lignende. Jeg digger å gå med dem, men føler meg ofte litt pretensiøs hvis jeg bruker de som hverdagsklær. Men på isen og hjemme sitter de som støpt, sier han.

Framtiden

Når bachelor-oppgaven er levert og tiden på HiOA er over er det en framtid som curling-spiller, manusforfatter og regissør Walstad ønsker seg. De to sistnevnte innenfor film, tv eller scene.

— Jeg tror livet mitt vil toppe seg når jeg er 33, av en eller annen grunn. Om 10 år er jeg nygift med ei fantastisk jente og jeg spiller fortsatt på landslaget i curling, der jeg skriver manus mens jeg er på reisefot. Utenom sesongen lager jeg spillefilmer, jobber med teateroppsetninger og muligens noen reklamesnutter. Det synes jeg er en fin framtidsplan, forteller Walstad.

Jul og tradisjoner

Walstad feirer en tradisjonsrik jul på Oppdal.

— På Oppdal er det stor tradisjon med tomte-øl, som er et slags søtt øl som hver familie brygger selv. Så i jula når vi reiser rundt på forskjellige middagsselskap, er det gøy å smake på og snakke om det. Enkelte slekter har også konkurranser om hvem som har brygget best øl i jula, sier Walstad.

Men aller mest gledet han seg til å treffe familien og alle vennene igjen.

— Julestemning er når alle barndomsvennene trekker tilbake til hjembygda. Det blir et slags vakuum, der vi slipper skole og alt annet og bare har det gøy. Jeg skal stå mye på snowboard, feste litt og finne på sprell. Også ser jeg fram til mye god mat og å kunne sove lenge med god samvittighet, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS