Voldastudenter vil ha betalt leder på heltid

Studentlederne i Volda ønsker mer og bedre betalt for den jobben de gjør i studentdemokratiets tjeneste.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karoline Strand er leder for Studenttinget på Høgskulen i Volda (STiV). I fjor høst forhandlet hun om mer ressurser til sitt arbeidsutvalg og endte opp med en minimal økning.

— Leder økte med 500 kroner fra 5000, og de fem andre i arbeidsutvalget økte fra 2500 til 2750, sier Strand.

— Dette er et spørsmål om økonomi, sier Johann Roppen, rektor ved Høgskulen i Volda (HVO).

Går utover studiene

I tillegg til disse seks honorerte vervene er det knyttet en organisasjonskonsulent i 75 prosent stilling til Studenttinget i Volda.

Det går rundt per nå, men til hvilken pris, hvor går grensen for hvor mye vi skal ofre av studiene for å arbeide for
studentene?

Karoline Strand

— Dere har behov for mer ressurser?

— Absolutt, svarer Strand og fortsetter:

— Det går rundt per nå, men til hvilken pris, hvor går grensen for hvor mye vi skal ofre av studiene for å arbeide for studentene, spør hun og legger til:

— Det er vanskelig for meg å løpe ut av en eksamen eller forelesning hvis det oppstår en situasjon hvor jeg må være til stede. Dette skjer ofte og rammer både jobben som studentleder og kvaliteten på studiet mitt.

Vil til samme nivå som andre

Studentleder Strand ønsker at leder skal frikjøpes, slik situasjonen er på svært mange andre studiesteder. Hun ønsker også en økning av dagens honorar til de andre medlemmene i arbeidsutvalget.

Basert på hva andre utdanningsinstitusjoner stiller til disposisjon for sine studentdemokratier mener hun dette er et realistisk krav.

— Andre høgskoler på vår størrelse har for lengst sett behovet for å ha studenter frikjøpt fra studiene for å utføre disse oppgavene.

Har mer i Sogn og Fjordane

Hun viser til Høgskulen i Sogn og Fjordane (HiSF) som har leder på fulltid i tillegg til organisasjonskonsulent, og finner det underlig at de ikke i Volda også har gjort det.

— Jeg er bekymret for at vi kan bli en mindre attraktiv studiebygd dersom vi ikke blir representert godt nok i styrer, råd-og utvalg og får tid til å organisere studentaktiviteter, avslutter hun.

Rektor Roppen, forklarer til Khrono at dette er et spørsmål om økonomi:

— Det er vanskelig å gå inn i sammenligningen med Sogn og Fjordane, sier han, da han mener de har en langt bedre økonomi enn Volda.

Sak på vei til styret

Studentrepresentant i høgskolestyret, Nikolai Hannevik Nordlid, vil torsdag be høgskolestyret bevilge mer penger til studentdemokratiet i Volda. 

Og den ballen vil rektor Johann Roppen gripe fatt i: 

— Tanken min er å be administrasjonen på styremøtet i morgen om å komme med en utredning, sier han og legger til at han ikke vil si mer enn det med fare for å forskuttere styrets arbeid.

— Saken vil få en skikkelig behandling i styremøtet i slutten av oktober, og studentene vil nok argumentere godt for saken da, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS