Forsvarsministeren avlyser besøk til UiO

Frank Bakke-Jensen
Frank Bakke-Jensen

Klokken 12.30 i dag 10. mars skulle egentlig forsvarsministeren Frank Bakke-Jensen (H) møte studentene ved Universitetet i Oslo (UiO) for å snakke om «Norges situasjon i en omskiftelig verden».

Forelesningen skulle være en del av kurset «Politics and Strategy in the Nuclear Age» rettet mot masterstudenter i statsvitenskap.

Seniorrådgiver ved UiO, Gro Lien Garbo, sier til Khrono om at en halvtime før foredraget skulle begynne ringte forsvarsdepartementet og avlyste arrangementet.

Grunnen er at Bakke-Jensen muligens har blitt utsatt for smitte av Korona-viruset.

Regjeringen skriver i en pressemelding at forsvarsministeren avlyser besøk og møter i nærmeste fremtid fordi han kan ha vært eksponert for koronavirus.

De skriver videre at det per nå er en uavklart situasjon, «og inntil mer informasjon foreligger så gjør statsråden og Forsvarsdepartementet forebyggende tiltak for å forhindre eventuell videresmitte. Forsvarsministeren har hjemmekontor inntil prøvesvar er mottatt».

Gro Lien Garbo sier på telefon til Khrono at UiO selvsagt har forståelse for at Bakke-Jensen måtte avlyse turen til universitetet, men at de håper han snart kommer igjen. Det var nemlig svært stor interesse for foredraget.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS