Professor Rune Slagstad kommer med både profesjonshistorier og skjulte strateger neste år. Foto: HiOA

Slagstad går til Institutt for samfunnsforskning

Institutt for samfunnsforskning blir Rune Slagstads nye arbeidsplass fra 15.august.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slagstad sa opp sin stilling ved Senter for profesjonsstudier (SPS)  Høgskolen i Oslo og Akershus i protest mot dårlig ledelse. Selv om han formelt sett har pensjonert seg vil han ha arbeidsplass ved Institutt for samfunnsforskning, der han skal fortsette sine tre påbegynte prosjekter:

Profesjonshistorier er et stort verk om profesjoner i det norske system fra advokater til veterinærer. Verket har 25 kapitler og like mange forfattere.  Jan Messel (SPS) er medredaktør, og Slagstad skriver selv en lang innledning om  Profesjoner og kunnskapsregimer. Det kommer i 2014.

De skjulte strateger, skriver Slagstad sammen med den unge historikeren, Linn Herning. Dette er en samtidsdiagnostisk pamflett som også kommer i 2014.

Sosialdemokratisk sedelighet er en større historisk-sosiologisk studie som søker å plassere det norske system med dets bærende institusjonelle verdier i forhold til de siste tiårs internasjonale debatt omkring verdier, politikk og religion. Ambisjonen er å lage en slags overordnet syntese av hans tidligere tre studier  De nasjonale strateger  (1998), (Sporten) (2008) og Rettens ironi (2011). Ifølge professoren selv er den er et forsøk på å revitailsere et Hegel/Monrad-inspirert perspektiv og derved det hegelske begrep om Sittlichkeit som alternativ til Hallesbys «sædelighet». Planen er at denne skal komme i 2015. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS