Rektor Kari Toverud Jensen har stor tro på synergier hvis søknaden om at AFI og NOVA skal bli en del av høgskolen blir godkjent av departementet.
Rektor Kari Toverud Jensen har stor tro på synergier hvis søknaden om at AFI og NOVA skal bli en del av høgskolen blir godkjent av departementet.

AFI/NOVA-søknaden er overlevert

HiOA og forskningsinstituttene AFI og NOVA har fått avgårde søknaden om at de to instituttene skal overdras til høgskolen fra årsskiftet.

Publisert Oppdatert

Rektor og styreleder Kari Toverud Jensen ved HiOA  har undertegnet søknaden sammen med styrelederne og direktørene ved alle tre institusjoner. De søker Kunnskapsdepartementet om at Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) og Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) blir en del av høgskolen og organiseres som et eget senter for oppdragsforskning.

Ifølge søknaden er målet å etablere et robust oppdragsforskningsmiljø som kan bli et av Europas sterkeste på de områdene hvor de europeiske velferdsmodellene møter de største utfordringene.

Søknaden ble sendt denne uken etter at styrene i de tre institusjonene i vår sa ja til sammenslåing, og ba administrasjonene om å utarbeide en felles søknad.

Tror på synergier

— Jeg er svært fornøyd med at vi nå har levert søknaden til KD. Vi har i søknaden synliggjort synergiene som vi tror er betydelige, både når det gjelder forskning og utdanning. Vi vil dermed bidra til å styrke viktige profesjonsfag for velferd og verdiskapning, sier rektor Kari Toverud Jensen ved HiOA.

Vi har i søknaden synliggjort synergiene som vi tror er betydelige, både når det gjelder forskning og utdanning

Kari Toverud Jensen

Ifølge søknaden forventer de tre institusjonene faglige synergier, blant annet bedre og mer forskningsbasert utdanning på utvalgte studier, bedre tilslag på søknader til nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, at det skal bli lettere å finne og beholde kompetente medarbeidere, og at HiOAs forskningsaktiviteter blir bedre organisert.

Arbeid gjenstår

Fram mot virksomhetsoverdragelsen skal flere partssammensatte grupper jobbe med blant annet HR og organisering, it-løsninger, økonomi, bibliotek og lokalisering. Ikke minst har det siste vært et tema og en forutsetning fra de to forskningsinstituttenes side. HiOA er nå i en prosess for å få overta lokalene til Norges Forskningsråd i Stensberggata medio 2014, slik at instituttene kan samlokaliseres ved Campus Pilestredet.

Det er en forutsetning for sammenslåingen at AFI og NOVAs basisfinansiering, virksomhetskapital og egenkapital overføres til HiOA, noe departementet tidligere har gitt grønt lys for.

Ifølge søknaden skal det gjøres en større evaluering av det nye oppdragssenteret og senterets organisering innen HiOA etter fem år, det vil si i løpet av 2019.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS