Kortnytt

Forskerpris til Stenseth

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Nils Chr Stenseth har fått Sørlandet Kompetansefonds forskningspris.

Stenseth har en professor II-stilling ved Institutt for naturvitenskapelige fag ved Universitetet i Agder og har sin hovedstilling ved Universitetet i Oslo. Han får prisen for sin mangeårige forskning på Skagerrak.

– Jeg er beæret av å få denne prisen og ser på tildelingen som en stor anerkjennelse av det arbeidet jeg har gjort gjennom flere år sammen med forskere fra Universitetet i Agder og ved Havforskningsinstituttet i Flødevigen, sier prisvinneren, ifølge uia.no.

Prisvinneren arbeider blant annet sammen med Centre for Coastal Research (CCR) ved Universitetet i Agder (UiA). Samarbeidet er en av flere årsaker til at han får prisen, heter det.

To priser til

To andre priser ble også delt ut; Sørlandets Kompetansefonds pris for forskningsformidling, og Agder vitenskapsakademis pris til årets beste unge forsker i Agder.

Professor Anne Ryen ved Institutt for sosialt arbeid ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved UiA fikk formidlingsprisen, mens førsteamanuensis Heidi Elizabeth Klockmann ved Institutt for fremmedspråk og oversetting ved UiA ble årets unge forsker.

Heidi Elizabeth Klockmann t.v,) Nils Chr. Stenseth og Anne Ryen fikk årets forskerpriser, delt ut av Agder Vitenskapsakademi..

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS