Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Forskerforbundet oppgitt over budsjettet

Forskerforbundet er skuffet over førsteinntrykk av regjeringens statsbudsjett og håper Venstre og KrF kan rette opp budsjettet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Skulle de ikke bygge kunnskapssamfunnet? Vi hadde ventet mer fra en regjering som omtaler kunnskap som vår nye olje, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad i en kommentar til statsbudsjettet for 2015.

Forskerforbundet mener regjeringen ikke lever opp til de høye forventningene den selv har skapt. Det brukes over 8 milliarder på skattekutt og 7 milliarder i vekst i investeringer i samferdsel. Forskning og høyere utdanning økes med 1,1 milliard – men 700 millioner av dette går til EU-kontingenten.

— Vi hadde ventet at de store pengene skulle gå til investeringer i forskning og utdanning, men ser at den sterkeste veksten kommer på andre områder. Regjeringens prat om verdensledende forskning munner ut i 70 millioner fordelt på fem eliteprosjekter. Til sammenligning har NTNU alene investert 275 millioner kroner for å få fram Moser-miljøet, sier Aaslestad, i en pressemelding fra Forskerforbundet.

Håper på Venstre og KrF

Forskerforbundet sender nå utfordringen til regjeringens støttepartier i Stortinget.

— Det er fullt mulig å styrke budsjettet gjennom behandlingen i Stortinget. Det ble gjort i fjor, og nå setter vi vår lit til Venstre og KrF, sier Aaslestad.

Skulle de ikke bygge kunnskaps-samfunnet? Vi hadde ventet mer fra en regjering som omtaler kunnskap som vår nye olje.

Petter Aaslestad

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS