Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Forskerforbundet oppgitt over budsjettet

Forskerforbundet er skuffet over førsteinntrykk av regjeringens statsbudsjett og håper Venstre og KrF kan rette opp budsjettet.

Publisert Oppdatert

— Skulle de ikke bygge kunnskapssamfunnet? Vi hadde ventet mer fra en regjering som omtaler kunnskap som vår nye olje, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad i en kommentar til statsbudsjettet for 2015.

Forskerforbundet mener regjeringen ikke lever opp til de høye forventningene den selv har skapt. Det brukes over 8 milliarder på skattekutt og 7 milliarder i vekst i investeringer i samferdsel. Forskning og høyere utdanning økes med 1,1 milliard – men 700 millioner av dette går til EU-kontingenten.

— Vi hadde ventet at de store pengene skulle gå til investeringer i forskning og utdanning, men ser at den sterkeste veksten kommer på andre områder. Regjeringens prat om verdensledende forskning munner ut i 70 millioner fordelt på fem eliteprosjekter. Til sammenligning har NTNU alene investert 275 millioner kroner for å få fram Moser-miljøet, sier Aaslestad, i en pressemelding fra Forskerforbundet.

Håper på Venstre og KrF

Forskerforbundet sender nå utfordringen til regjeringens støttepartier i Stortinget.

— Det er fullt mulig å styrke budsjettet gjennom behandlingen i Stortinget. Det ble gjort i fjor, og nå setter vi vår lit til Venstre og KrF, sier Aaslestad.

Skulle de ikke bygge kunnskaps-samfunnet? Vi hadde ventet mer fra en regjering som omtaler kunnskap som vår nye olje.

Petter Aaslestad

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!