Så glad blir man når man vinner delfinale i Forsker Grand Prix, HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius og Siv Gundorsen Aalbergsjø fra Fysisk institutt, Universitetet i Oslo. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm
Så glad blir man når man vinner delfinale i Forsker Grand Prix, HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius og Siv Gundorsen Aalbergsjø fra Fysisk institutt, Universitetet i Oslo. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

HiOA-forsker til finalen

Foran en fullstappet sal stakk HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius av med en av to finaleplasser i årets Forsker Grand Prix.

Publisert Oppdatert

Sentrum Scene var fullstappet av folk da ti forskere fra Oslo-regionen kjempet om finaleplass i årets utgave av Forsker Grand prix. 

For første gang på et par år hadde Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) deltaker i delfinalen i Oslo. 

HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius forsker på demente og fysisk fostring, og tirsdag kveld sikret hun seg finaleplass i den nasjonale utgaven av Forsker Grand Prix 2014.

Les også: Forskere med fire minutter i Grand Prix

Stor jubel som første kvinne ut

Tirsdag kveld var Telenius første forsker ut på scenen og hun ble tatt imot med stormende jubel. 

— Hva tenkte du om å være først ute på scenen?

— Egentlig skulle jeg ønske jeg var nummer to ut, men det var veldig godt å få bukt med nervene med en gang, sier hun.

Dommerens wildcard

I første runde fikk alle de ti forskerne fire minutter hver på å vinne salens hjerter, men kun fire av de skulle få lov til å gå videre til runde to. 

Utvalget ble gjort ved at de tre beste sammenlagtpoengsummer, publikum + dommerpanel, gikk videre, samt at dommerpanelet hadde et eget wildcard. Og nettopp dette wildcardet gikk til Telenius.

I runde to hadde så de fire gjenværende seks nye minutter på å overbevise dommere og publikum om at de burde være en av de to som skulle til landsfinalen.

Glad og stolt finalist

— Jeg er utrolig glad og stolt over å ha kommet meg videre til landsfinalen. Dette har vært en nervepirrende kveld, men jeg gleder meg allerede til finalen lørdag, sier Telenius til Khrono etter at finaleplassen var sikret.

— Dommerpanelet trakk deg ut som wildcard, hva tenker du om det?

— Jeg følte at dommerne var litt strengere i starten enn utover i konkurransen, så jeg ble veldig glad som fikk en sjanse til, sier Telenius, som vet hva hun skal bruke resten av uka på: Forberedelser til lørdagens finale som arrangeres i Chat noir i Oslo.

Dommerne var kanskje strenge med poengivningen i starten, men Telenius ble vurdert av dommerne som et veldig positivt og vinnende vesen i begge rundene.

— Jeg blir glad av å se deg formidle, ble det sagt fra dommerpanelet.

Telenius med solid heiagjeng på første benk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS