Så glad blir man når man vinner delfinale i Forsker Grand Prix, HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius og Siv Gundorsen Aalbergsjø fra Fysisk institutt, Universitetet i Oslo. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

HiOA-forsker til finalen

Foran en fullstappet sal stakk HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius av med en av to finaleplasser i årets Forsker Grand Prix.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sentrum Scene var fullstappet av folk da ti forskere fra Oslo-regionen kjempet om finaleplass i årets utgave av Forsker Grand prix. 

For første gang på et par år hadde Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) deltaker i delfinalen i Oslo. 

HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius forsker på demente og fysisk fostring, og tirsdag kveld sikret hun seg finaleplass i den nasjonale utgaven av Forsker Grand Prix 2014.

Les også: Forskere med fire minutter i Grand Prix

Stor jubel som første kvinne ut

Tirsdag kveld var Telenius første forsker ut på scenen og hun ble tatt imot med stormende jubel. 

— Hva tenkte du om å være først ute på scenen?

— Egentlig skulle jeg ønske jeg var nummer to ut, men det var veldig godt å få bukt med nervene med en gang, sier hun.

Dommerens wildcard

I første runde fikk alle de ti forskerne fire minutter hver på å vinne salens hjerter, men kun fire av de skulle få lov til å gå videre til runde to. 

Utvalget ble gjort ved at de tre beste sammenlagtpoengsummer, publikum + dommerpanel, gikk videre, samt at dommerpanelet hadde et eget wildcard. Og nettopp dette wildcardet gikk til Telenius.

I runde to hadde så de fire gjenværende seks nye minutter på å overbevise dommere og publikum om at de burde være en av de to som skulle til landsfinalen.

Glad og stolt finalist

— Jeg er utrolig glad og stolt over å ha kommet meg videre til landsfinalen. Dette har vært en nervepirrende kveld, men jeg gleder meg allerede til finalen lørdag, sier Telenius til Khrono etter at finaleplassen var sikret.

— Dommerpanelet trakk deg ut som wildcard, hva tenker du om det?

— Jeg følte at dommerne var litt strengere i starten enn utover i konkurransen, så jeg ble veldig glad som fikk en sjanse til, sier Telenius, som vet hva hun skal bruke resten av uka på: Forberedelser til lørdagens finale som arrangeres i Chat noir i Oslo.

Dommerne var kanskje strenge med poengivningen i starten, men Telenius ble vurdert av dommerne som et veldig positivt og vinnende vesen i begge rundene.

— Jeg blir glad av å se deg formidle, ble det sagt fra dommerpanelet.

Telenius med solid heiagjeng på første benk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS