revidert nasjonalbudsjett

Foreslår å bruke 5 millioner kroner på dette

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å bruke fem millioner kroner på å etablere en flyingeniørutdanning ved NTNU.

NTNU kan komme til å utdanne flyingeniører fra og med høsten 2024.

Fra og med høsten 2024 kan 25 studenter få plass ved det som kan bli en ny ingeniørutdanning ved NTNU.

I en pressemelding mandag skriver Kunnskapsdepartementet at de ønsker å bruke 5 millioner kroner på å etablere en flyingeniørutdanning ved NTNU når de legger fram det reviderte nasjonale budsjettet førstkommende torsdag.

Pengene skal rekke til å etablere 25 studieplasser, og ifølge forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) må Norge sikre seg kompetanse innenfor luftarten, som er et kritisk samfunnsområde.

— Vi vet at både sivil og militær sektor er helt avhengige av flyingeniørkompetanse i årene som kommer, sier Borten Moe.

Per i dag finnes det ingen flyingeniørutdanninger i Norge. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) er tydelig på at Norge trenger flere flyingeniører.

— Flyingeniører er kritisk om vi skal få maks effekt ut av våre nye kampfly, maritime overvåkningsfly og helikopter, sier Gram.

Det informeres ellers om at studiet, når det er fullt opptrappet, fil koste rundt 13 millioner kroner fra og med år 2029.

Powered by Labrador CMS