Disse seks utgjør UiAs nye forskningssenter. Fra venstre: Prince Baah-Peprah, Liang Zhao, Amy Ann Vik, Rotem Shneor, Daniel Berliner og Priscilla Serwaah. Foto: Universitetet i Agder
Disse seks utgjør UiAs nye forskningssenter. Fra venstre: Prince Baah-Peprah, Liang Zhao, Amy Ann Vik, Rotem Shneor, Daniel Berliner og Priscilla Serwaah. Foto: Universitetet i Agder

Åpner nytt forskningssenter for folkefinansiering

Folkefinansiering. Universitetet i Agder har kastet seg over den alternative finansieringsmodellen. — Etterspørselen har økt, sier leder for forskningssenteret.

Publisert   Sist oppdatert

Det nye forskningssenteret «Crowdfunding Research Center» åpner i dag på Universitetet i Agder (UiA).

Folkefinansiering lar flere følge sine drømmer, etablere sine egne selskaper, og bidra positivt til hele samfunnet
Rotem Shneor
Førsteamanuensis og leder for forskningssenteret ved UiA

Det skjer etter at UiA som første universitetet i landet, i fjor startet opp et masterkurs i folkefinansiering.

— Etterspørselen for forskningen har økt, og vi ønsker å etablere et solid fagmiljø innen folkefinansiering på handelshøyskolen ved UiA. Vårt mål er å fortsette med nyvinnende forskning på dette spennende området, og stille vår kunnskap til disposisjon til bedrifter og forskere fra hele verden, skriver førsteamanuensis og leder for forskningssenteret, Rotem Shneor, i en pressemelding.

Folkefinansiering, eller «crowdfunding» på engelsk, er enkelt forklart at enkeltpersoner går sammen for å støtte et prosjekt, som regel i form av et pengebeløp. Etter at finansieringsmodellen økte i popularitet har nettsider som kickstarter.com og bidra.no blitt viktige plattformer for enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner som ønsker støtte til sine prosjekter.

Shneor forteller at UiA nå hjelper andre universiteter som ønsker å opprette egne masterkurs i folkefinansiering.

— Gjennom vår forskning har vi opparbeidet oss et stort nettverk, både nasjonalt og internasjonalt. Å forstå folkefinansiering er viktig for å bedre kunne støtte entreprenører, artister, aktivister, atleter og andre som benytter seg av det. Folkefinansiering lar flere følge sine drømmer, etablere sine egne selskaper, og bidra positivt til hele samfunnet, skriver Shneor i pressemeldingen.