utflytting

Flytter statlig forsknings-selskap til Tromsø

Regjeringen har besluttet å flytte det statlige selskapet Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS fra Oslo til Tromsø.

— Nå kommer FHF tettere på de sterke forskningsmiljøene innen fiskeri- og havbruk i Tromsø, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
— Nå kommer FHF tettere på de sterke forskningsmiljøene innen fiskeri- og havbruk i Tromsø, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Publisert

Selskapet er et statlig aksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet som finansieres 100% av sjømatnæringen gjennom en forskning- og utviklingsavgift på eksporten av all sjømat på 0,3 %. Nå melder Nærings- og fiskeridepartementet at hovedkontoret skal flyttes til Tromsø.

Bedre samspill

— Sjømatnæringa er en viktig fremtidsnæring for Norge. Å flytte hovedkontoret til Tromsø vil bidra til å styrke fiskeri- og sjømatforskningen i nord, og legge til rette for et enda bedre samspill mellom næringen og forskningsmiljøene, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding.

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS (FHF) har i dag hovedkontor i Oslo, og avdelingskontorer i Ålesund, Trondheim og Tromsø.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

224 millioner

Selskapet bidro i fjor med 223,8 mill. kroner til konkrete FoU-prosjekter i sjømatsektoren. Selskapet er involvert i 147 pågående forskningsprosjekter i 2020. Det er i følge årsrapporten 19 ansatte i FHF, med 7 årsverk i administrasjonen.

– FHF har bidratt til økt forskningsinnsats i fiskeri- og havbruksnæringen. Nå kommer de tettere på de sterke forskningsmiljøene innen fiskeri- og havbruk i Tromsø, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H), i pressemeldingen.

Flyttingen ble foreslått i regjeringens nordområdemelding og følges opp av Nærings- og fiskeridepartementet, som nå vil starte prosessen med å flytte hovedkontoret for FHF fra Oslo til Tromsø.

Powered by Labrador CMS