Therese Eia Lerøen er nå ferdig som leder av Norsk studentorganisasjon, og blir rådgiver for Høyre på Stortinget. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Therese Eia Lerøen er nå ferdig som leder av Norsk studentorganisasjon, og blir rådgiver for Høyre på Stortinget. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

NSO-Therese blir rådgiver i Høyre

Avtoppende leder i Norsk studentorganisasjon, Therese Eia Lerøen, følger i fotsporene til sin forgjenger over til politisk rådgiverjobb på Stortinget. Om enn for et annet parti.

Publisert   Sist oppdatert

Det var i en Facebook-oppdatering rett før helga at avtroppende leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Therese Eia Lerøen fortalte at hun hadde fått jobb som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget.

«Jeg måtte gni meg litt ekstra i øynene i morges, det var ikke en drøm, det har bare vært et helt sykt fantastisk år.

Nå går ferden videre et par trikkestopp lengre, til Stortinget. Der skal jeg være politisk rådgiver for verdens beste parti, Høyre, og gleder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver.»

Flere til Stortinget

Hennes forgjenger i lederstolen, Anders Kvernmo Langset, gikk også rett fra NSO-ledelsen til rådgiverjobb på Stortinget, ikke for Høyre, men Arbeiderpartiet.

Lerøen sier til Khrono at hun har hatt to fantastiske år i den nasjonale studentbevegelsen:

— Vi har fått til mye. Det jeg er mest stolt over er nok at studentene nå etter flere år med hardt arbeid har fått gjennomslag for den ellevte måneden med studiestøtte. Det viser at det lønner seg å være konsekvente, målbevisste og aldri gi opp.

Hun forteller at grunnen til at året har gått som det har gått er at hun har hatt en dyktig gjeng med seg det siste året:

— Vi har skrevet en egen studentmelding om kvalitet og vi har sparket i gang et globalt studentfellesskap. Det er ikke småtterier, men vi har fått det til sammen.

Lang og god sommerferie

Lerøen synes det er vemodig å skulle forlate organisasjonen, men at tiden var inne.

 Det kommer til å bli spennende å følge arbeidet videre til det nye arbeidsutvalget, de kommer til å få til mye, sier hun.

Nå venter en lang og god sommerferie før ferden går videre til Høyres stortingsgruppe, hvor hun forteller at hun blant annet skal jobbe med stortingsvalget i 2017.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver.

Lerøen, som er utdannet førskolelærer fra Høgskolen i Oslo og Akershus, har etterhvert en bred studentpolitisk erfaring. Hun har én periode bak seg som heltidstillitsvalgt i Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus og hun har også vært representant i høgskolestyret samme sted.

Da hun gikk av som leder for NSO 1. juli i år hadde hun to år bak seg på heltid i organisasjonen. Først som fagpolitisk ansvarlig og eneste kvinne i arbeidsutvalget ledet av Anders Kvernmo Langset, og så det siste året som leder.