PR-ansvarlig for ingeniørstudentene, Kristian Blomseth, tilbakeviser kritikken om at fadderuka kun består av fyll. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Slår tilbake mot fyllekritikk

Ingeniørstudentene er kjent for å være blant HiOAs største festløver, men synes ikke det er riktig å kritisere fadderukene for å innebære for mye fyll.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi er glad i en fest, men vi ønsker å ha et opplegg for alle, sier faddersjef Kristian Blomseth.

Forhenværende høgskolelektor, Bjørn Riiser, gikk i juni ut i Khrono og stilte spørsmål ved fadderukenes fokus på festing og fyll. I sin tale til fadderne søndag forrige uke oppfordret prorektor Olgunn Ransedokken fadderne å ikke se på de to kommende ukene som en mulig forlenging av russetiden, samt å vise hensyn til de som velger å avstå fra alkohol.

Tilbakeviser kritikken

Pr-ansvarlig for ingeniørstudentene, Kristian Blomseth, slår tilbake mot kritikken.

— Hovedfokuset vårt er å ha det gøy og å knytte bånd, og vi ønsker at studentene skal få et hyggelig møte med skolen, sier han.

Han legger vekt på at de fleste av aktivitetene for årets studenter er laget med tanke på de som ikke ønsker å drikke.

— Vi har lagt mange aktiviteter tidlig på dagen, også av hensyn til de som ikke kan delta på kveldstid og vi har hele tiden tatt i betraktning at ikke alle drikker alkohol, sier han. Ingeniørstudentene har et bredt spenn i alder, og Blomseth mener det er viktig å ha aktiviteter for alle, men innrømmer at studentene setter pris på en god fest.

— Vi er selvsagt glad i et godt lag, og det er en fin måte å bli kjent på, men vi mener det er opp til hver enkelt å avgjøre selv hva de ønsker å være med på, sier Blomseth.

— Viktig å ta hensyn

Fadder for ingeniørfag bygg, Mayliss Breili (21) mener det er viktig å ta hensyn til de som ønsker å avstå fra alkohol.

— Vi ønsker å lage en sosial og inkluderende start for de nye studentene, hvor de kan knytte tette bånd. Å ha aktiviteter for alle har også vært en del av forberedelsesprosessen, men det er likevel ikke til å legge skjul på at det kan bli en del alkohol, sier hun og tror mange ser på dette som en fin måte å være sosial på.

Gleder seg til å komme i gang

Ingvild K.H. Østby (20) skal også starte bachelor i ingeniørfag bygg, og gleder seg til fadderukene.

— Jeg tror både studiet og fadderukene kommer til å bra, og jeg kommer til å være med på mest mulig. Det kommer nok til å bli en del festing.

Ingeniørstudent for bygg, Anders Jahr (27) har planer om å delta i fadderukene, men ser fram til å komme igang med studiene. Han driver eget firma og ønsker å bygge på kompetansen.

— Jeg håper jo på å bli ingeniør med tiden, og regner med det blir mye matematikk og fysikk fremover. Det er seks år siden sist jeg satt på skolebenken, så det kan bli tungt, mener han.

Jahr håper å få med seg mest mulig av fadderukene, men da han bor et stykke utenfor Oslo, samt er i full jobb er det vanskelig å få blitt med på alt.

— Jeg ser for meg at det blir en del administrativt arbeid mens jeg studerer, men skal få med meg det jeg kan av fadderopplegget. Bare jeg får sove om natta, så er jeg fornøyd, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS