Erasmus+

EU-midler til UiB-professorer

Publisert Oppdatert
Professor Erling Moxnes
Professor Erling Moxnes

Universitetet i Bergen har fått tilslag på to søknader om strategisk partnerskap gjennom til Erasmus+. De to som har fått tildelinger er Barbara Wasson og Erling Moxnes. Søknaden til Barbara Wasson har blitt tildelt ca. 350.000 euro innenfor voksenopplæringsfeltet, og Erling Moxnes søknad i systemdynamikk har blitt tildelt ca. 410.000 euro innenfor høyere utdanningssektor, skriver Universitetet i Bergen (UiB) på sine nettsider.

Professor Barbara Wasson.
Professor Barbara Wasson.

Barbara Wasson er professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap og direktør ved Centre for the Science of Learning & Technology (SLATE). Hun får støtte til prosjekt «Data Literacy for Citizens».

Erling Moxnes er professor ved Institutt for geografi. Han forteller tildelingen skal gå til å utvikle interaktive kurs som kan benyttes i undervisningen ved UiB, hos europeiske partnere, og som generelt tilgjengelige MOOCer (Massive Open Online Course).

— Erasmus+ er et viktig virkemiddel for kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Det er veldig gledelig at UiB gjør det så godt i denne tildelingen i Erasmus+. Det er fortsatt potensiale for enda større deltagelse for fagmiljø ved UiB. Vi forventer et større program med enda flere muligheter neste år, og vi håper på flere søknader fra UiB, sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS