Tverrfaglig camp om kreft
300 teknologi- og helsestudenter samarbeidet om utfordringer gitt av kreftforskere.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Tirsdag og onsdag denne uken har Fakultet for teknologi, kunst og design og Fakultet for helsefag slått seg sammen og dannet en ny type gründercamp.
Studenter innen fysioterapi og sykepleie møtte maskin- og dataingeniører sammen med et utvalg internasjonale studenter.
I 65 grupper à fire studenter skulle de sammen løse et oppdrag som denne gangen ble levert av Oslo Cancer Cluster representert ved forskere fra Radiumhospitalet.
Tverrfaglighet nærme arbeidsliv
Tale Skjøslvik fra teknologiutdanningen og Oliwia Witczak fra helsefag står bak den nye gründercampen med stort tverrfaglig tilsnitt.
— Disse arrangementet er særdeles viktige for å koble arbeidsliv og næringsliv nærmere studentene, sier Ellen Sethov. Hun bidrar til arrangementet fra Ung Entreprenørskap.
— Tverrfagligheten som denne gangen er vektlagt tror jeg er meget spennende også for høgskolen. Vi håper flere ansatte kan lære av Skjølsvik og Witczaks samarbeid, legger Sethov til.
Teknologi og helse med internasjonalt tilsnitt
Gründercampen startet tirsdag med at dekanene Petter Øyan og Nina Waaler gjorde sitt for å sette det fullstappede auditoriet i den rette stemningen.
Etter litt teori om entreprenørskap fra medarrangør Ungt Entreprenørskap i Oslo, er tiden inne for å avsløre dagens oppdrag.
Kreft og informasjon
Oppdragsgiver denne gangen er Oslo Cancer Cluster. Forskere fra Radiumhospitalet står fram og forteller om utviklingen av behandlingen av kreft. Behandlingen er genbasert og mer og mer individuell. Dette gir også større utfordringer i informasjons - og kommunikasjonsarbeidet, og nettopp på dette feltet ble gründeroppdraget gitt:
Studentene skal utvikle et produkt som viser hva individualisert kreftmedisin egentlig er. Det presiseres at produktet/løsningen skal være fysisk. Studentene skal definere deres målgruppe for det produktet de lager, for eksempel studenter, voksne, eldre, helsepersonell eller politikere.
Gleder seg
Martin Tveit Kragholm er fysioterapistudent og Morten Wedum (bildet under) studerer til dataingeniør. Sammen med Johanna van Hoogenhof og Jone Kvam utgjør de gruppe 18.
Vi treffer dem rett utenfor salen etter at oppgaven er presentert. Martin og Morten venter på resten av gruppen sin. De har ikke gjort dette før og er spente på hva dagen vil bringe.
— Det var et spennende, men også utfordrende oppdrag, sier Kragholm.
— Det blir bra å få satt seg ned sammen de andre og definert oppgaven og utfordringene, legger Wedum til.
Jobber fram til onsdag
Tirsdag ettermiddag og kveld skal studentene sitte sammen og lage ferdig sitt prosjekt.
Onsdag morgen skal det leveres, og fram til 11.00 onsdag skal gruppene forberede seg på en to minutters presentasjon av sitt prosjekt. Fra disse semifinalene blir det så valgt ut finalister som skal kjempe om de gjeveste plassene onsdag ettermiddag.
Tid for veiledning
Tirsdag ettermiddag møtte gruppene til veiledning i toppetasjen på Pilestredet 35.
— Vi prøver å minne dem på at ideene ikke må bære for luftige, og at det er presisert fra oppdragsgiver at de ønsker seg en fysisk løsning, sier veileder Ann Karin.
Hun forteller om ivrige studenter med mange gode løsninger, noen med litt mer luftige og kostbare ideer enn andre, sier hun. Det gjelder nødvendigvis ikke gruppe 21 som nettopp er inne for noen gode råd.
— Merker dere at dere har forskjellige fagbakgrunn?
— Det er flott å jobbe tverrfaglig, men i denne oppgaven merker vi ikke mye til at vi studerer forskjellige fag. Vi mangler en app-utvikler da, svares det rundt bordet.
Gruppe 18 er underveis
Vår gruppe 18 er på veiledning hos Oliwia Witczak.
— Vi tenkte vi hadde kommet ganske langt, men skjønte etter veiledningen at vi hadde litt igjen, sier Jone Kvam.
— Hva er ideen deres?
— Vi kan ikke så si så mye nå, ingen må rappe ideen vår. Men vi har vært opptatt av å definere målgruppen vår og finne fram til en helt konkret løsning. Men vi må konkretisere både budsjett og planer litt mer, legger Morten Wedum.
Levering og finaler
Onsdag morgen leverte alle 65 grupper inn sine forslag. deretter ble de kurset i presentasjon og fikk et par timer til på å lage denne ferdig. Etter tre ulike semifinaler ble ni grupper plukket ut til finale.
Fire priser skal deles ut: Publikumspris, innovasjonspris, beste presentasjon og beste gruppe totalt sett.
Denne gang gikk publikumspris og beste pris totalt til samme gruppe, bestående av: Akram Yousefi, Karoline Emelie Myklebust, Pål Denstad, Åse Kristine Waglen og Marco Gläser.
Beste innovasjonspris gikk til: Andreas Buene, Jelmer Hendrik Winkel, Eivind Sponga og Vahid Khairkaka.
Og beste presentasjon til: Thea Dalnoki, Siren Hildoen, Rosa Rafiq Moustafa og Kevin Tan Minh Phan.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!