Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
NTNU-studenter erklærer klimakrise Studentene ved NTNU følger etter Norsk studentorganisasjon (NSO) og erklærer global klima- og naturkrise.
Universitetet i Oslo vil ta betalt for parkering Fra og med 2024 kan det koste penger å parkere ved Universitetet i Oslo. Økonomiprofessor synes ikke det bør gjøres vanskeligere for folk å kjøre bil til jobb.
Skal være med på å utvikle et grønnere flytilbud I løpet av den neste tiårsperioden kommer det til å være en stor utvikling på elfly-fronten, tror professor Gisle Solvoll. Nord universitet er nå med på et prosjekt for grønnere flytilbud i nord.
Behovet for samfunnsvitenskapelig klimaforskning vil øke Norsk klimaforskning må inkludere både de naturvitenskapelige og de samfunnsvitenskapelige fagene på en balansert måte.
Skeptisk til at bærekraft skal integreres i alle emner Flere er kritiske til Universitetet i Oslos nye klima- og miljøstrategi. Prodekan Gunn Enli ved Det humanistiske fakultet er blant dem.
«Vi baserer oss i altfor stor grad på en næring som ikke tilhører framtida» Klimautvalgets yngste medlem sier hun tror det er veldig viktig at universitetene legger til rette for at kunnskap og informasjon om klima og miljø blir tilgjengelig for alle.
Prøvde å kutte miljøtiltak. Da satte styret seg på bakbena Nå må NTNU-rektor Anne Borg og ledelsen i campusprosjektet finne nye budsjettposter å kutte i.
Campusprosjektet ved NTNU må kutte 2,7 milliarder Etter at Kunnskapsdepartementet satte en kostnadsramme for prosjektet, blir NTNU nødt til å kutte et allerede nedkuttet prosjekt. Det reagerer styremedlem Ingrid Bouwer Utne på.
«Voksne kvinner kaller meg kjernekraftekstremist» Kjernefysiker Sunniva Rose fronter kjernekraft som en miljøriktig energiløsning på klimautfordringene. — Jeg føler motstanden er langt mindre. Men fortsatt lever mytene etter Tsjernobyl, sier ex-forskeren.
Norsk studentorganisasjon stiller seg positive til kjernekraft Norsk studentorganisasjon ønsker mer forskning og kunnskapsløft på kjernekraftfeltet.
Det er en balansegang å utvikle en reiseveileder til bruk i akademia Reiseregler bør ikke være så restriktive at de legger for store begrensninger, men de må heller ikke være for uforpliktende.
Universitetet etter pandemien «Universitetene og vi som er ansatt ved dem, må ta et større ansvar for å få ned klimautslippene fra virksomheten vår», skriver UiO-professor som arrangerte heldigital konferanse i februar.
Skarp uenighet om krav om færre flyreiser — Vi må være litt veivisere og tenke nytt om hva vi kan gjøre, mener Dag O. Hessen, som ønsker å fly mindre. — Vi er ikke ansatt for å være moralske- eller økologiske dydsmønstre, sier professor Kristian Gundersen.
Jakten på bærekraft i universitets- og høgskolesektoren Bærekraftig utvikling er sentralt for alle UH-institusjonenes interessenter, noe som forklarer hvorfor vi ser et økt oppmerksomhet på dette i sektoren, skriver innleggsforfatteren.
4 av 10 universitet står utan oversikt over utsleppa sine Dei sabla ned statens forslag til grøne indikatorar, og no står klimarapporteringa i stampe. Fleire universitet veit ikkje når klimarekneskapane blir leverte.
For noen tiår siden var Norge verdensledende – nå har vi har blitt en sinke Norge var verdensledende på miljørapportering. I dag har vi blitt en sinke, skriver kronikkforatteren.
— Svært kritikkverdig og bakstreversk «Dårlig arealpolitikk, dårlig miljøpolitikk og dårlig klimapolitikk. Og dårlig bypolitikk og dårlig universitetspolitikk». Slik oppsummerer Ulrik Eriksen at bilene har mye plass ved universiteter og høgskoler. Andre mener det er forskjell på studiesteder i byen og på landet.
Oslos gater renskes for parkering. Men på universitetet kan 1500 ansatte og studenter parkere gratis Mens gatene i Oslo renskes for parkeringsplasser, tilbyr Universitetet i Oslo gratis parkering til rundt 1500 ansatte og studenter. Norske universiteter og høgskoler bruker mye plass på gratis parkeringsplasser.
På utveksling i Europa er det mulig å droppe hele flyreisen Det politiske målet er at på sikt skal halvparten av norske studenter ha et studie- eller praksisopphold i utlandet. Av hensyn til både klima og faglig samarbeid ellers, bør mange ta oppholdet i Europa, mener kronikkforfatteren.
Så hvilke forskere flyr mest på ett år? Klimaforskerne Jo da, de flyr mer, men de er også mer bevisste og gjør mer for å begrense utslippene, ifølge studie. Klimaforsker Bjørn Samset er ikke overrasket.
Miljøsjefen slår opp – lei av tomme løfte om klima og miljø på Universitetet i Oslo Etter to år i jobben har miljøsjef Øystein Liverød fått nok: Gapet mellom festtalar og framdrift er blitt for stort.
Heilskap og samspel i kulturmiljøpolitikken Koplinga mellom kulturhistorie og miljø, skjer ikkje for å sette andre sider av kulturarv til side, men for å vektlegge heilskapen og samspelet.
Her får dei tilsette låna elbil gratis Tilsette ved Høgskolen i Østfold reiser nesten ein halv million kilometer i tenestereiser i året. No kan dei køyra elektrisk.
Nå kan du kjøpe en universitetsbrukt datamaskin Gjenbruk. NTNU, Universitetet i Oslo og i Tromsø og Bergen bruker 600 millioner kroner i året på IT-utstyr. En ny avtale kan føre til at brukt utstyr får nytt liv.
Vil kutte flyreiser: Høgskule gir pengar til studentar som tar toget Berekraft. Høgskulen på Vestlandet vil lodde ut stipend til dei som reiser miljøvennleg på utveksling.
Korte reiser koster kanskje miljøet mer enn læringsutbyttet studentene kommer hjem med Bærekraft. Gir et kortere studieopphold innsikt i språk og forståelse for andre måter å leve og å tenke på, eller blir det først og fremst en reise med turistblikket, spør universitetslektor Hilde Tørnby ved OsloMet.
Rektor Stølen varslar flykutt og slutt på styreseminar i utlandet Miljø. — Heller Gol enn Roma, seier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen. NTNU diskuterer interne avgifter på flyreiser. Ved Universitetet i Bergen blir det vurdert skogkjøp for å kutte CO2.
UiB-rektor fortsatt på CO2-toppen: Til fire kontinent på tre månader Miljø. Storbritannia, Slovakia, Sør-Afrika, Belgia, Kina, Hellas og USA. Rektor, Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen, skal besøke sju land før påske.
Satser på solceller med 4,4 mill. studentkroner Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus skal bruke 4,4 millioner fra semesteravgiften til solceller på de nye studenthusene i Kringsjå Studentby.
Mens vi venter på omstillingen Høyere utdanning er nøkkelen til den omstillingen vi så vidt har påbegynt, skriver lederkandidat i Norsk studentorganisasjon, Pål Adrian Ryen, i anledning regjeringens budsjettkonferanse.
Vil bygge løsning på klima nedenfra Konferansen «Broen til framtiden» oppnår rekordoppslutning. Over fem hundre deltakere er samlet på Folkets hus, og konferansen ble sendt på web-tv.
Kan ikke flytte til månen Vi har bare en jord, og den må vi ta vare på, var budskapet til et fullstappet Studentersamfunn da Dalai Lama møtte studentene.
Design skaper miljøgevinst Blir du glad i et produkt, vil du nødig skifte det ut. Kan design bidra til affeksjon og lengre levetid for produkter, åpner det for en miljøgevinst, viser ny HiOA-forskning.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024